vineri, 14 august 2020

Cu câți bani vor fi premiați elevii de 10 ai Buzăului de către Consiliul Județean

Câte 3.000 de lei net pentru fiecare elev buzoian care a luat examenele naționale cu media 10. Aceasta este proiectul de hotărâre pe care Consiliul Județean îl va supune spre aprobare consilierilor în cadrul ședinței din 16 iulie.

Reamintim că la nivelul județului, anul acesta, 15 absolvenți de clasa a VIII-a au obținut media 10 la ­Eva­luarea Națională și nouă absolvenți de liceu, la Bacalaureat. În total este vorba despre 24 de elevi buzoieni care vor fi recompensați fiecare cu suma de 3.000 lei.

„Consiliul Județean Buzău a premiat în fiecare an, cu respectarea ­preve­derilor Legii nr. 1/2011, elevii care au obținut premii la olimpiadele naționale și internaționale, care, în acest an, nu s-au mai organizat (n.r., din cauza pandemiei). Apreciind performanța elevilor de 10 la evaluarea națională 2020 și bacalaureat, consider oportun ca din suma prevăzută în bugetul propriu al județului Buzău pentru premierea olimpicilor buzoieni, o parte să fie destinată acordării unei recompense financiare individuale de 3.000 lei pentru un număr total de elevi de 24 (15 evaluare națională și 9 bacalaureat). Prin această inițiativă dorim să transmitem mesajul că performanța trebuie recunoscută chiar și în condițiile în care România și țările lumii luptă cu pandemia”, se arată în argumentul președintelui Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.

1 COMENTARIU

  1. FOARTE FRUMOS DIN PARTEA CONSILIULUI JUDETEAN BUZAU! FELICITARI ELEVILOR SI PROFESORILOR CARE I-AU PREGATIT! SUCES LA LICEU!

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!