duminică, 25 octombrie 2020

Predoiu: La un moment dat, România va fi o țară liberă de interlopi

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a declarat că, în opinia sa, România va ajunge la un moment dat o țară fără interlopi și trafic de persoane, prin coope­rarea instituțiilor interne și internaționale cu atribuții în acest domeniu.

,,S-a terminat. Ceea ce a început de câteva luni de zile va continua până la stârpirea completă a acestui fenomen. Știu că pare iluzoriu, dar, da, eu cred că la un moment dat România va fi o țară liberă de interlopi, o țară liberă de trafic de persoane, o țară liberă de trafic de minori, de abuzuri sexuale și de toate aceste grozăvii (…) Am lucrat în ultimele luni și voi lucra în continuare, împreună colegii de la Ministerul Public, de la Ministerul de Interne, colegi din străinătate – avem alături de noi Ambasada SUA, care aduce expertiză în acest domeniu, avem colegii din Uniunea Europeană. Toată lumea vrea să ajute România să scape de acest flagel și să se ajute pe ei, pentru că e vorba de un flagel global, de un flagel care face victime peste tot”, a spus Cătălin Predoiu la o emisiune la Realitatea Plus.

El a subliniat faptul că este inadmisibil ca în secolul XXI, după atâția ani de la aderarea la Uniunea Europeană, după atingerea unui anumit grad de civilizație, să mai fie tolerați indivizi care nu au nimic mai bun de făcut decât să distrugă vieți și destine: ,,Deja sunt lucruri în mișcare (…) Se va intra cu buldozerul, cu lama, până la rasul solului. În câțiva ani în România nu trebuie să mai vorbim de copii care sunt abuzați, de femei care sunt abuzate, de sclavi”, a afirmat Cătălin Predoiu.

Acesta a susținut că problemele se pot rezolva rapid, prin intermediul instituțiilor interne cu atribuții în domeniu, inclusiv prin cooperare judiciară internațională. ,,Avem tot aparatul. Trebuie însă, ceea ce nu s-a făcut până mai acum vreun an de zile, în loc să oprim și să punem acest aparat în debara, în garaj, trebuie să-i dăm drumul să funcționeze”, a spus mi­nistrul Justiției.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!