miercuri, 08 iulie 2020

Comunicat PLUS: „Rezultatul la Evaluarea Națională pe Buzău este un dezastru!”

PLUS Buzău a tras nenumărate semnale de alarmă referitoare la situația îngrijorătoare din școlile buzoiene și asupra modului în care se desfășoară școala on-line. Iată că au venit și rezultatele, adevărat, parțiale, ale examenului de evaluare națională.

Situația este cel puțin îngrijorătoare! Dintr-un total de 3.833 de elevi din județul Buzău, 23% au medii între 1 și 4,97 (899 elevi), iar 9% nu s-au prezentat la una sau la ambele probe (16 s-au prezentat doar la limba și lite­ratura română, iar 346 de elevi nu s-au prezentat deloc).

În județul Buzău condus de PSD, copiii din mediul rural sunt cei mai afectați în urma pandemiei și a lipsei de implicare a autorităților. Aproximativ 82,4% dintre elevii care nu s-au prezentat la examenul de Evaluare Națională sunt din mediul rural.

PLUS Buzău cere autorităților să se implice în rezolvarea  DE URGENȚĂ a acestor situații. Curând vor începe școlile și elevii, mai ales cei din me­diul rural, vor fi condamnați la lipsa educației.

  1. Se impune de urgență dotarea fiecărui elev cu o tabletă, deși recomandat ar fi un laptop, pentru a se putea adapta la noile condiții impuse în urma pandemiei.
  2. Se impune instruirea fiecărui profesor/învățător pentru a putea preda on-line elevilor.
  3. Se impune instruirea fiecărui elev pentru a putea avea acces la școala on-line.

PLUS Buzău își oferă în continuare sprijinul pentru a rezolva aceste ­pro­bleme din educație la nivel local, prin specialiștii și prin voluntarii noștri.

Autor: Cristina Mihaela Ivan, responsabil comunicare PLUS Buzău
Text asumat de Partidul Libertății, Unității și Solidarității – Organizația Județeană Buzău

3 COMENTARII

  1. Titlu fals care denigreaza gratuit .Buzaul sta bine la rezultatele la Evaluarea Nationala .Giurgiu,Teleorman,Calarasi,Vaslui au cele mai slabe rezultate.

  2. Cel mai prost articol ever! Acel procent e prezentat de copiii care merg la o scoala profesionala si bine au facut ca au ales asa! Daca va uitati pe harta realizata de cei de la CNEE , ATI FI VAZUT CA BUZAUL E DE LA BINE IN SUS! BRAVOOOOOOOOOO PSD

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!