miercuri, 15 iulie 2020

Comunicat PRO România: ,,PNL vrea să îmbolnăvească toată țara!”

Zilele trecute, preșe­dintele PRO România a aruncat o adevărată bombă în spațiul public, dezvăluind că Partidul Național Liberal ar putea lua în calcul să organizeze alegerile în stare de alertă. Victor Ponta susține că, astfel, PNL ar încerca să obțină un rezultat mai bun. ,,Eu cred că este posibil ca domnul Orban și PNL-ul să dorească să facă alegeri în stare de alertă, ca mulți oameni să fie speriați, să nu iasă din casă cei mai în vârstă și atunci să considere ei că o să obțină un rezultat mai bun dacă sperie oamenii și îi țin în casă la alegeri. Asta cred că este marea lor strategie, dar e o strategie greșită, împotriva intereselor românilor“, a spus Victor Ponta.

PRO România Buzău, cea mai constantă organizație din țară la această dată, este alături de preșe­dintele său și consideră organizarea alegerilor în plină criză drept un act iresponsabil al partidului aflat la guvernare și care scade drastic în sondaje, în timp cei noi creștem. În spriji­nul acestei afirmații, dăm exemplu chiar Buzăul, considerat unul dintre orașele destul de sigure datorită numărului mic de îmbol­năviri, dar care a trecut în ultimele zile pe un loc fruntaș din cauza exploziei de COVID-19.

Este, credem noi, un gest disperat al PNL, pentru a-și conserva voturile, fără a lua în considerare riscul la care poate fi expusă întreaga țară. Pentru că nu mai poți face campanie cu zeci sau sute de oameni pe străzi, nu-ți mai poți prezenta oferta electorală în fața concetățenilor fără a ­exista riscul de a te îmbolnăvi sau de a-i îmbolnăvi pe aceștia. Ca să nu mai vorbim despre ziua alegerilor, când milioane de oameni vor ieși din case și vor veni la urne, fără distanțare socială sau măsuri sporite de protecție care să le ofere siguranță. De aceea, solicităm Guvernului să ia în calcul riscul de a îmbolnăvi o țară doar pentru a servi unor interese de grup care se vrea încă patru ani la butoane, și să cumpănească bine înainte de a da hotărâri care probabil vor avea consecințe din cele mai grave, să găsească cea mai viabilă soluție în acest caz.

Din păcate, după cum am putut constata, PNL pare însă mult mai preocupat de alegeri decât de sănătatea semenilor noștri, la fel cum a procedat la începutul pandemiei, când singura lor grijă era organizarea de anticipate, și încerca pe toate căile să forțeze mâna celorlalți competitori politici pentru a se ajunge la ele. Iar atunci când venea vorba despre problemele reale ale românilor, nivel de trai scăzut, colapsul economiei sau șomaj, singurul motiv invocat era pandemia, după care se revenea obsesiv la organizarea de alegeri anticipate. De aceea, îi credem în stare de orice, și vom lupta deschis pentru ca temele false lansate pentru a justifica aceste alegeri să fie devoalate, pentru PRO România, viața unei societăți fiind mai importantă decât interesele meschine ale unora care nu-și urmăresc decât interesele personale.

Text asumat de PRO România – Organizația Județeană Buzău

1 COMENTARIU

  1. Pacaliciul, vrea sa invrajbeasca tara, la asta se pricepe cel mai bine. Minte, insala, promite, dar mai ales stie f. bine sa pacaleasca. De unde pana unde trasnaia asta cu dorinta de a imbolnavi ? Inseamna ca si Arafat doreste acest lucru ? Nu vroia dumnealui sa fie Primministru ? El a pacalit pe multi, chiar acolo la Bucuresti si primul a fost Antonescu urmand apoi si altii, multi ,si inca vad ca are „arme”. Acum cu noile alegeri vrea iar sa pacaleasca, de data asta alegatorii.

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!