miercuri, 15 iulie 2020

Care sunt școlile din Buzău unde s-au depus cele mai multe contestații la Evaluarea Națională

După ce, luni, s-au afișat prime rezultatele la Eva­luarea Națională, elevii nemulțumiți de notele obținute au putut să depună contestații. La nivelul județului Buzău s-au depus 319 de contestații. Cele mai multe au fost la Română, respectiv 190, în timp ce la Matematică s-au înregistrat 129 contestații.

Potrivit datelor Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Buzău cele mai multe contestații vin din partea elevilor din mediul urban, respectiv 200, în timp ce doar 119 ­elevi din școlile de la țară au decis să conteste notele obținute.

„Dacă vorbim despre școlile în care elevii au depus cele mai multe contestații, pe locul I se află Școala <George Emil Palade> (nr. 15) cu 44 de contestații, pe locul II Școala nr. 11, cu 20 de contestații, și pe locul III Liceul <Nicolae Iorga> din Nehoiu, cu 10 contestații”, a declarat pentru OPINIA inspectorul general al IȘJ Buzău, Ionel Meiroșu.

Potrivit calendarului Evaluării Naționale, rezultatele finale vor fi afișate pe 27 iunie. Înainte de contestații, la nivelul județului Buzău s-a înregistrat o promovabilitate de 74,18%.

loading...
error: Content is protected !!