Politic

Ciolacu: „Viitoarea echipă de parlamentari PSD va fi alături de autoritățile locale și județene”

Social-democrații buzoieni au organizat vineri, în prima zi a campaniei electorale, o conferință de presă de debut al cursei pentru scrutinul din 6 decembrie. Întâlnirea cu presa s-a desfășurat într-un mod inedit, la Sala Mare a Consiliului Județean, pe scena căreia au urcat președintele Partidului Social Democrat Marcel Ciolacu, senatorul Lucian Romașcanu – care deschi listele organizației buzoiene pentru cele două camere ale Parlamentului -, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, precum și primarii municipiilor Buzău și Râmnicu Sărat, Constantin Toma și Sorin Cârjan, iar ziariștii, în număr limitat, au fost așezați la distanțe semnificative unul de celălalt. Ceilalți candidați social-democrați la alegerile din 6 decembrie s-au aflat într-o altă sală, de unde au urmărit conferința de presă transmisă în timp real.

Președintele Partidului Social Democrat, deputatul Marcel Ciolacu, a promis că echipa de parlamentari PSD care va fi aleasă peste o lună va fi mereu alături de autoritățile locale buzoiene, așa cum a făcut-o echipa social-democrată care își va încheia în curând mandatul: „Așa cum era normal, astăzi, în prima zi de campanie, am venit în orașul în care m-am născut, alături de candidații Partidului Social Democrat și, nu în ultimul rând, de primarul municipiului Buzău, de președintele Consiliului Județean și de primarul municipiului Râmnicu Sărat. Pe ei doresc să îi anunț foarte clar că viitoarea echipă de parlamentari, toți fiind buzoieni, vor fi alături și în următorii patru ani, cum le-a fost alături și în acești patru ani care au trecut. Vom fi alături și ne vom implica în toate proiectele pe care le au de continuat sau cu care vor veni în următorul mandat, la fel cum am făcut și în cei patru ani. Cred că proiectele buzoienilor sunt o prioritate categorică pentru toată echipa Partidului Social Democrat și pentru toți candidații Partidului Social Democrat. Echipa, sunt ferm convins că o cunoașteți, este o echipă de oameni integri, profesioniști, oameni care în domeniile lor de activitate au confirmat și, nu în ultimul rând, așa cum am mai spus, este o echipă sută la sută formată din buzoieni, născuți la Buzău, crescuți la Buzău, cu școlile făcute la Buzău. Sunt ferm convins că acest lucru va conta foarte mult în viitoarea lor activitate parlamentară și în viitoarea lor implicare în proiectele buzoiene”, a spus Ciolacu.

„Cel mai incompetent și corupt guvern post-decembrist”

El a semnalat faptul că restricțiile impuse de guvern începând de luni vin cu o mare întârziere: „Pe de altă parte, în afară de această criză sanitară mondială, cu accente din ce în ce mai drastice și mai dezastruoase în ceea ce privește România, parcă nu era de ajuns acest ghinion, mai avem și ghinionul de a avea cel mai incompetent și corupt guvern post-decembrist. Va fi o perioadă complicată; astăzi este prima zi de campanie, iar din câte am înțeles și eu de la președintele României, care nu are altă obsesie decât de a organiza alegeri parlamentare pe data de 6 decembrie, este posibil ca luni să se termine această campanie electorală. Așteptăm cu toții explicații la restricțiile anunțate joi în ședința de guvern și să aflăm cum se va desfășura această campanie electorală, astfel încât drepturile și libertățile românilor să nu fie încălcate prin acte normative pe care guvernul nu are dreptul să le emită. Înțelegem necesitatea unor restricții. Vreau să vă reamintesc că domnul profesor Rafila ne anunță de aproape trei luni de zile că trebuie să luăm aceste măsuri, mai ales în ceea ce privește transportul în comun. Nu poate decât să ne bucure că, până la urmă guvernul va impune anumite restricții și un anumit calendar pentru prezența la locul de muncă, atât în sectorul public cât și în privat. Nu înțelegem de ce au trebuit luate măsuri cu o asemenea întârziere; cu cât așteptăm să ajungem la 10.000 de infectări pe zi și nu luăm decizii în timp real, cu atât restricțiile sunt mai dureroase și au un efect în economia națională mult mai profunde”, a mai precizat liderul social-democrat.

Acesta s-a arătat convins că românii vor da o lecție Partidului Național Liberal pe 6 decembrie: „Îmi mențin părerea: este cel mai incompetent și corupt guvern post-decembrist, nu are nicio coerență în deciziile pe care le ia, le ia întotdeauna numai în funcție de interesele politice, dar îi anunț că, indiferent cât vor dori să intimideze sau să sperie românii, românii deja știu că nu pot continua în următorii patru ani cu acest guvern compus din Orban, Cîțu, Raluca Turcan, doamna Anisie, domnul Grindă; nu cred că suntem atât de blestemați să mai stăm patru ani cu un asemenea guvern condus de un prim-ministru depășit atât în ceea ce privește criza sanitară cât și în ceea ce privește criza economică. E un drum lung, a fost un an de zile negestionat; prioritățile Partidului Social Democrat în acest moment sunt de a proteja românii, și de a stopa această pandemie. Chiar dacă suntem în campanie electorală, în Partidul Social Democrat nu vor fi luate decizii în funcție de interesele politice. Ne vom menține pe agenda românilor, am venit la nivel național cu o echipă de oameni integri, am luat o decizie istorică pentru toate partidele politice din România, ca niciun corupt să nu candideze pentru demnitatea de a fi parlamentar pe listele Partidului Social Democrat. Am luat decizia de a deschide partidul către specialiști confirmați atât pe plan național cât și internațional, atât din domeniul sănătății cât și din domeniul economic și, nu în ultimul rând, din zona de învățământ. Credem că dinamica desfășurării lucrurilor va fi una alertă și este evident că actualul guvern este depășit și nu are decât un singur scop: să păcălească românii pe 6 decembrie și să țină aceste alegeri, vedeți și dumneavoastră în ce condiții. Repet, românii vor da Partidului Național Liberal o lecție pe 6 decembrie; eu cred că în acest moment este evident pentru toată lumea în ce parte ne îndreptăm, într-o direcție total greșită”, a mai spus președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu.

La rândul său, senatorul Lucian Romașcanu a vorbit despre modul în care se va derula campania electorală a social-democraților: „Acum un an, guvernul României a fost preluat de echipa Orban printr-o metodă la limita democrației; guvernul trebuie să ajungă la putere prin alegeri, iar acest lucru se va întâmpla în perioada imediat următoare numărării voturilor din 6 decembrie. Din păcate, vom avea parte de o campanie atipică; dacă se vor atinge acele cifre (privind criza sanitară, n.r.) pomenite joi seară, nu înțelegem cum se va putea face campanie în contextul unei carantine totale pe localitate sau pe zonă. Dar ne vom adapta, vom fi alături de cetățeni cu mesajele noastre, atât în online, cât și în media, vom încerca să trecem peste impedimentele evidente – sunt grupuri de oameni care nu au acces online -, va fi foarte greu pentru toată lumea, dar suntem pregătiți să facem față acestei provocări. Cum a spus și domnul președinte Ciolacu, avem cea mai bună listă de candidați, avem cea mai bună echipă de campanie. Vom avea o campanie pozitivă, dar nu vom neglija răspunsurile necesare la toate gafele pe care acest guvern le face împreună cu președintele său, iar la sfârșitul acestei campanii  sper să fi fost suficient de convingători astfel încât românii să-și dea votul unui guvern al Partidului Social Democrat, partid care a dovedit că de fiecare dată când a condus țara lucrurile au funcționat foarte bine: am avut creșteri economice, creșteri de venituri și așa mai departe”, a spus Romașcanu.

„Ora exactă în politica românească se va da de la Buzău”

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a remarcat faptul că patru propuneri ale sale, privind dezvoltarea locală și regională, au fost preluate în programul de guvernare al Partidului Social Democrat: „Echipa Partidului Social Democrat de la Buzău este cea mai bună echipă din România; a confirmat în mod excepțional la alegerile locale. Campania electorală nu s-a încheiat de mult timp, iar rezultatul a fost, într-adevăr, istoric. Suntem o echipă care dă încredere buzoienilor; acesta este și mesajul nostru: <Dăm încredere Buzăului>. M-am bucurat foarte mult, domnule președinte Marcel Ciolacu, că au fost preluate în platforma de guvernare a Partidului Social Democrat, la capitolul Dezvoltare locală și regională, și patru dintre propunerile mele, respectiv creșterea autonomiei locale pentru a avea o dezvoltare locală sustenabilă – avem mari probleme aici și Parlamentul va trebui să decidă -, dezvoltarea locală și regională prin tranziția de la economia liniară la economia circulară, dezvoltarea economiei locale și regionale adoptând stimularea locală și națională a înființării de companii care să producă bunuri de nivel european sau mondial, și, în fine, întărirea identității naționale și prin punerea în valoare a trecutului și tradițiilor noastre. Sunt convins că prin promovarea acestei echipe de parlamentari la nivel național vom avea rezultate bune; aceste rezultate au fost și în perioada 2016-2020, dar fără sprijinul substanțial din partea echipei conduse de domnul Marcel Ciolacu nu am fi avut și nu aș fi avut rezultatele care au dat atâta încredere buzoienilor în mine. Sunt convins că acest lucru se va întâmpla și în perioada 2020-2024. Fără o echipă de parlamentari PSD buzoieni în Parlamentul României, nu cred că echipa aleasă la Buzău va putea performa la nivelul de așteptare al buzoienilor”, a spus primarul Constantin Toma.

La rândul său, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, este de părere că scorul pe care social-democrații îl vor obține la alegerile parlamentare va fi comparabil cu cel de la alegerile locale: „Astăzi trăim o premieră și sincer vă spun că nu cred că s-a mai întâmplat vreodată în istoria alegerilor, fie în perioada interbelică sau imediat după 1990: astăzi, noi, cei din Partidul Social Democrat – și nu numai noi, toți buzoienii – avem șansa și onoarea ca în premieră, președintele unui partid, și este președintele celui mai mare partid din România, domnul Marcel Ciolacu, își lansează candidatura de la Buzău. Nu cred că s-a mai întâmplat vreodată. Asta înseamnă că pe noi, membrii Partidului Social Democrat, pe noi, aleșii locali ai Partidului Social Democrat, ne responsabilizează, pentru că de data aceasta ora exactă în politica românească se va da de la Buzău. Cu echipa de parlamentari, cu Tomiță, cu domnul primar de la Râmnic, cu toți aleșii locali, cu toți primarii Partidului Social Democrat, în urmă cu patru ani am început să dezvoltăm Buzăul, să îl ducem acolo unde trebuie. Împreună cu noua echipă de parlamentari, cu noii aleși locali din 27 septembrie, cu toți buzoienii, vom continua să dezvoltăm Buzăul. Eu sunt ferm convins că așa cum s-a întâmplat și pe 27 septembrie, cel puțin același scor îl vom avea și la alegerile parlamentare. Cu siguranță, din 6 decembrie, curentul va pleca de la Buzău și România va reveni pe un trend bun”, a spus Neagu.

Primarul municipiului Râmnicu Sărat, Sorin Cîrjan, a remarcat că dezvoltarea din ultimii patru ani a județului și a celor două municipii nu ar fi fost posbilă fără sprijinul președintelui Marcel Ciolacu și al guvernului social-democrat: „A fost cea mai bună perioadă pentru județul Buzău și pentru cele două municipii, care s-a dezvoltat în mod evident mai mult decât în orice altă perioadă, iar lucrul acesta s-a datorat sprijinului pe care l-am primit din două părți: o dată de la președintele nostru, domnul Marcel Ciolacu, și în al doilea rând de la guvernarea Partidului Social Democrat. Apreciez, de asemenea, că a fost cea mai performantă guvernare din ultimii 20 de ani cel puțin; dacă nu ar fi fost această aventură începând de anul trecut, cu guvernarea liberală, cu siguranță România ar fi arătat altfel și cu siguranță această criză ar fi fost gestionată altfel. Sunt convins că prietenul meu Tomiță va fi de acord cu ceea ce spun: ne-a fost extraordinar de greu în ultimul an, să putem ține pasul cu proiectele pe care le-am avut, din cauza modului în care guvernul PNL a înțeles să susțină administrațiile locale: aproape ne-am sufocat, dar avem convingerea că ne vom reveni, că rezultatele vor fi pe măsură și vom avea parte de o guvernare care să salveze România”, a spus Cîrjan.

Un comentariu

  1. Nu , n-o sa participe la guvernare cu PNL, va gasi niste „balamale”, Ponta, Tariceanu, UDMR si uite asa niciodata absolut-niciodata, n-o sa mai scapam de acest partid.

Articole similare

error: Continut protejat!!