miercuri, 15 iulie 2020

Ciolacu: „PSD depune moțiune de cenzură a doua zi după ce starea de alertă se va încheia”

Președintele interimar al Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a anunțat că parlamentarii PSD vor de­pune o moțiune de cenzură la adresa Guvernului Orban „a doua zi după după ce starea de alertă se va încheia”. El acuză Executivul „de cel mai mare abuz de putere”.

„În privința stării de alertă, aseară (marți seară, n.r.), la 21.30, când am pri­mit documentele, am constatat cel mai mare abuz de putere care a avut loc în România, res­pectiv ocolirea Parlamentului în ceea ce privește restrângerea de drepturi și liber­tăți, lucru stipulat explicit în Constituție că nu se poate face fără lege în Parlament”, a anunțat Marcel Ciolacu. Potrivit liderului social-democrat, „în fața acestui abuz categoric”, PSD va sesiza Curtea Constituțională a României.

„Vreau să vă anunț pu­blic că începând de azi (miercuri, n.r.) parlamentarii PSD încep să lucreze la textul moțiunii de cenzură și la strângerea de sem­nături pentru sus­ținerea moțiunii de cenzură pe care o vom depune a doua zi după ce starea de alertă se va încheia”, a spus Ciolacu.

Birourile permanente reunite ale Parlamentului au decis, miercuri dimineață, că, deocamdată, nu va fi dat vot pe hotărârea cu privire la prelungirea stării de alertă. Guvernul specifică faptul că respectiva hotărâre a fost transmisă Parlamentului „spre informare”, întrucât, susțin reprezentanții Executivului, nu ar fi nevoie de vot pentru prelungirea stării de alertă, ci doar pentru instituire.

1 COMENTARIU

 1. Din punct de vedere al tehnicii juridice, se vede de la o posta ca dl Ciolacu a fost facut ”passingshot”, iar acum se supara si drept masura de retorsiune scoate ultima papusa din palarie si anunta marea motiune. Dl Ponta vine cu alta solutie, anularea HG privind prelungirea, nu initierea, starii de alerta. Altii vor sa conteste la CCR, si ca sa fie abureala completa au scos si legea impozitarii unei categorii sociale favorizate tot de ei. Demersul magistratilor prin gestul lor de a contesta la CCR sigur va fi cu succes.
  Din dorinta de indica o sursa de finantare a alocatiilor si pensiilor, care sigur nu se obtine prin impozitarea pensiilor speciale, aplicabile unui numar foarte mic de beneficiari (cca. 8 – 10000), va duce la faptul ca pensia judecatorului va fi aproape identica cu cea a grefierului, a generalului cu cea a sergentului major, a propcurorului cu cea a aprodului, s a m d. Se mizeaza pe faptul ca omul de rand habar nu are sa faca socoteli cu date nepublice. Sa zicem ca din toate pensiile militare care se situeaza in jurul a 200.000, ofiteri cu pensii intre 7001 si 10000 ron, sunt in jurul a 3000, cu o medie in jurul a 8000, deci acei 1000 de roni vor fi impozitati si va rezulta 850 x 3000 = 2.250.000 = 8500 alocatii de copii de 300 ron. Avand in vedere ca parlamentarii sunt speciali ei nu au fost prinsi in aceasta lege, arata demagogia crasa a lor. Totul pentru a transmite in randul majoritatii pensionarilor a unui sentiment de ”dreptate”, facuta printr-o lege scrisa pe repede inainte si care nu este cert ca se va aplica vreodata.
  Concluzia care se trage dupa doua zile de munca asidua a marilor specialisti din Parlamentul nostru scoate in evidenta :
  – populismul,
  – incompetenta,
  – demagogia,
  – minciuna,
  – inducerea in eroare a electoratului,
  – noi motive de divergente in societate.
  Peste o luna vom intra in cea mai acerba lupta electorala pentru PUTERE, in mijlocul crizei economice, introducandu-se o criza politica profunda.
  Eu ma indoiesc ca poporul are nevoie de asa ceva.

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!