miercuri, 20 ianuarie 2021

Ciolacu: „Lipsa stocurilor de teste și echipamente de protecție este vina guvernului Orban 1, nu a guvernelor PSD”

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, spune că guvernul a avut timp din ianuarie, de când Organizația Mondială a Sănătății a declarat epidemie de coronavirus, să cumpere medicamente, materiale sa­nitare și echipamente de protecție și că acum încearcă să redirecționeze această greșeală către alt guvern. El susține că de vină este guvernul Orban 1 și nu guvernul PSD.

Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, la începutul ședinței Comitetului Exe­cutiv Național, că România se află într-o situație dificilă: „Ne aflăm într-o situație dificilă, nu pentru PSD, pentru noi toți, și am ajuns astăzi într-o situație pe care am tot evitat-o, mai ales autoritățile, și cu o întârziere de două luni am revenit la restricțiile de circulație. Și cu o mare presiune pe tot sistemul sanitar, pe administrațiile locale, pe polițiști și, mai nou, pe Armată. Cea mai mare eroare a fost expunerea cadrelor medicale. Oamenii așteaptă de la noi ce știm să facem cel mai bine, să îi implicăm, să îi ajutăm și să ne organizăm”, a spus liderul PSD.

El a precizat că Guvernul avea timp trei luni, de când a fost declarată epidemia de coronavirus, să cumpere materialele sanitare și echipamentele necesare: „Ajutorul imediat trebuie îndreptat către persoanele vârstnice, există o părere foarte clară, persoanele vârstnice trebuie să evite contactul și trebuie să evite cât mai mult să iasă din casă. Guvernul a avut timp trei luni de zile, din ianuarie de când Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că o să fie o pandemie, a avut timp să cumpere și medicamente și teste și echipamente de protecție. Încearcă să inducă această greșeală către alt guvern, cred că spre Guvernul Orban 1, sub nicio formă către noi”, a transmis Ciolacu.

Premierul Ludovic Orban a spus, în conferința de presă de marți seară, că nu existau stocuri de echipamente și materiale sanitare, necesare în lupta cu COVID-19.

7 COMENTARII

 1. Deocamdată asiată siderațiși chiar panicați la prostiile pe care le fac guvernanții și oamenii lor din teritoriu. Măsurile tardive și chiar inutile au fost luate de idioții care se proclamă liberali, pornind de la lipsa de viziune și prevedere până la măsurile economice prost gândite. Pentru postacii idioți: la guvernare se află gălbejiții ce-și zic liberali, ei conduc, … loazelor securiste. Prostia lor mă afectează grav și, în consecință, reacționez. Sănătate!

 2. COMENTARIU MODERAT: Dle Ciolacu rezervele statului erau ZERO inca ce pe vremea guvernului Ponta si nu trebuie sa mai spun nimic despre guvernele psd guverne de tot plansul.Daca votantii ar fi mai rationali nu a-tzi mai intra in parlament !
  Din 1989 a-tzi condus tara direct sau indirect si ne anuntzi ca psd nu are nici o vina.(…)

 3. psd-ul nu-i niciodata vinovat, saracul de el pica in mijlocul tuturor problemelor din tara ca musca in lapte, dar el e mai alb decat albul si mai stralucitor decat soarele.

 4. Fătălăul din fruntea țării împreună cu Sică bețivu erau anesteziați de perspectiva alegerilor anticipate. Ăștia știau din ianuarie, dar nu le-a păsat de prostime, erau importante calculele electorale mizerabile.Poate scăpăm…așa credeau atunci. Pasivitatea lor a fost criminală, băi postaci de doi bani.

 5. Modul reactiv de actiune al liderilor PSD scoate in evidenta o lupta surda, care nu-si are locul astazi cu atat mai mult.
  Nu poti sa crezi ca pana in decembrie guvernele aliantei de stanga, dreapta, ultrantionaliste, asa cum a functionat acest concubinaj (PSD, ALDE, UDMR), au asigurat cu suficienta rezervele de materiale sanitare, echipamente, s a m d, iar dre ”trei luni”, guvernul liberal doarme! Testele de care face vorbire nu s-au gasit nici nu se gasesc si nici nu se vor gasi asa cum ar dori dl Ciolacu.
  Cine l-a oprit pe nr 3 s-a dispuna investitii masive in cercetare, in speta in Institutul Cantacuzino, spre exemplu??? Domeniul acesta a fost de zeci de ani dat la o parte. Oamenii care lucrau aici au fost marginalizati cu ignoranta an de an, de la buget la buget. De ce ???
  Iata ca a sosit momentul decontarilor, pe care le platim noi, cei de rand, nu clasa politica care s-a invatat cu demnitatile mai repede decat cu obligatiile fata de popor.
  Batranii pe care ii clameaza mereu PSD-ul au constituit constant masa lor de manevra, si vad ca nici acum nu se dau la o parte. Foarte bine sa AVEM GRIJA DE BATRANI, nimeni nu se opune insa bunul simt iti spune ca viitorul acestui popor sta in educatie, educatie, educatie, cercetare stiintifica de performanta, impreuna cu mult munca si grija fata de tinerii care au plecat in cele patru zari nu din cauza mea, din cauza clasei politice care nu a facut nimic pentru ei, iar acum sau gasit voci sa urle si sa catalogheze aceasta categorie sociala cu tot felul de invective.
  Nu asa se face politica. Eu as fi apreciat mai mult daca dl Ciolacu ar fi recunoscut greselile impardonabile si eventual propuneri constructive, fara patima si retorica ieftina.

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!