miercuri, 15 iulie 2020

Ciolacu, după ratingul Standard & Poor’s: „Cele mai negre previziuni s-au adeverit”

„Cele mai negre previziuni s-au adeverit”, a scris pe Facebook președintele Partidului Social Democrat Marcel Ciolacu, după ce agenţia de rating Standard & Poor’s a menţinut ratingul de ţară al României.

„Cele mai negre previziuni s-au adeverit: NEGATIV – asta definește Guvernarea PNL! Toate minciunile guvernării PNL au fost spulberate de Standard&Poor’s care reconfirmă, din păcate, că România rămâne acolo unde a băgat-o PNL – pe NEGATIV! Și cu perspectivă de înrăutățire!”, spune Ciolacu.

„Unde este măreața creștere economică, în fapt inexistentă?! Unde sunt tonele de bani netipăriți de la Bruxelles cu care PNL se împăunează deja? Unde sunt investițiile străine care, de fapt, fug din România?! Niciunde! Singura performanță a PNL este viteza cu care îndatorează România la dobânzi uriașe: 1.000 euro/secundă. În 7 luni au luat 80 de miliarde. Dar în economie au ajuns doar 3. UNDE SUNT BANII?? Guvernarea PNL-PDL a aruncat țara în haos, austeritate și șomaj. Este nevoie urgent de un plan coerent și sustenabil de măsuri pentru redresarea economiei!”, a scris Ciolacu pe paina sa oficială de Facebook.

Agenţia de rating Standard & Poor’s a menţinut acelaşi rating pentru România (BBB-/A-3), precum şi perspectiva negativă asupra economiei. „Am afirmat ratingul, având în vedere datoria publică şi datoria externă relativ scăzute ale României. Credem că România va avea capacitatea de a absorbi nivelul de deteriorare a economiei pe care îl aşteptăm pentru 2020. (…) Deşi credem că actuala politică fiscală ar putea încuraja deciziile politice de creştere a pensiilor publice în luna septembrie, vedem în continuare riscuri semnificative. Mai exact, peisajul politic şi alegerile din decembrie nu oferă vizibilitate asupra a ceea ce urmează să se întâmple în economie”, se arată în raportul S&P.

Totodată, analiştii S&P prognozează o scădere economică de 5,5% în 2020, faţă de prognoza de dinainte criza coronavirusului, de 3,5% creştere economică. Estimarea este mai pesimistă decât cea a Guvernului, care crede că economia va scădea cu 1,9% în 2020.

1 COMENTARIU

  1. Trebuie sa ai mare curaj si iresponsabilitate si sa pui paie pe foc peste o tara care a intrat in criza economica, semnalata inca de anul trecut nu de specialistii PSD, care se laudau cu cretere economica sustenabila.
    Inainte de raportul S&P, ”expertii guristi” prevestau o mare catastrofa pentru Romania sub PNL. Iata ca nu este deloc asa, se reconfirma o pozitie anterioara acestuia, ba chiar se exprima optimism in recuperarea pierderilor.
    Cert este ca nu este deloc bine cum se petrec lucrurile in aceasta criza, dar ca sa te pozitionezi spre partea care vede totul in negru, sa postezi peste tot ce rau fac unii si ce-am fi facut noi, este mai degraba demagogie, nerusinare, lipsa de responsabilitate si urmaresti numai interese meschine politice, electorale, denaturand si distrugand totul.
    Culmea este sa practici si santajul politic la drumul mare, cu manipularea oamenilor napastuiti, aratand tot timpul ”pisica neagra” a motiunii de cenzura versus majorarea pensiilor cu procente aberante sau a dublarii alocatiilor copiilor.
    Daca prin absurd ar depune motiune de cenzura, in contextul viitorului congres, al luptelor interne centrifuge, erodarea PSD ar fi fara posibilitatea de oprire si ar duce la autodistrugere sau in cel mai fericit caz, la dezvoltarea PRO, bucuria expertului Ponta. Asa ca…. putina modestie, retinere si bunsimt nu strica nuimanui.

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!