vineri, 10 iulie 2020

Ciolacu, după ce Iohannis a fost amendat de CNCD: „A făcut România de râs în cancelariile europene”

Președintele Klaus Iohannis a fost amendat cu 5.000 de lei de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, pentru afirmațiile referitoare la minoritatea maghiară, afirmații pe care le-a făcut în momentul în care Camera Deputaților a adoptat tacit un proiect de lege care prevedea o autonomie largă pentru Ținutul Secuiesc, după ce guvernul a întârziat să depună documentele necesare pentru ca acesta să intre în dezbatere parlamentară. Cu acea ocazie, Iohannis a acuzat Partidul Social Democrat că „vrea să dea Ardealul ungurilor”.

„Afirmația domnului Klaus Werner Iohannis: <Jó napot kívánok, PSD! (Vă doresc o zi bună, PSD!, n.r.). Este incre­dibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ți­nutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României! În timp ce noi, eu, guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament, ca să dea Ardealul ungurilor. Jó napot, Ciolacu! (Bună ziua, Ciolacu!, n.r.) Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, în schimbul acestei înțelegeri? Vedeți, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea to­xică pesedistă. De aceea, dragii mei, se înțelege acum poate mai bine de ce am vrut alegeri anticipate. Eu nu mai vreau ca problemele importante ale națiunii să fie hotărâte de PSD. Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică pesedistă să hotărască împotriva României și împotriva românilor. Este inadmisibil așa ceva și, până când sunt eu Președintele României, o astfel de lege nu va exista. Vă mulțumesc!> reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate pe criteriul de apartenență etnică/națională, conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată. S-a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale în cuantum de 5.000 lei față de Klaus Werner Iohannis. Constatarea a fost 6-1, amendă 5-1”, se arată într-un comunicat al CNCD.

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a reacționat, după ce șeful ­sta­tului a fost sancționat de Consiliul Național pentru Comba­terea Discriminării cu 5.000 de lei pentru afirmațiile referitoare la maghiari, și spune că președintele Klaus Iohannis „a făcut România de râs în toate cancelariile europene”: „Preșe­dintele Iohannis are obligația de a-și cere public scuze și de a promite românilor că nu va mai încerca să-și țină partidul în viață cu teme nedemne pentru un președinte european. Derapajul președintelui privind Ardealul a fost sancționat astăzi (miercuri, n.r.) de CNCD. Un gest necesar, dar simbolic. Din păcate, răul pe care Iohannis l-a făcut prin discreditarea funcției prezidențiale rămâne imens. Președintele ar fi trebuit să știe că, în Europa secolului XXI, nu mai poate veni cu asemenea petarde grosolane în spațiul public. A făcut România de râs în toate cancelariile europene! Prioritățile românilor sunt altele, domnule Iohannis! Și ar trebui să înțelegeți inclusiv acest lucru”, a scris, miercuri, pe Facebook, liderul PSD.

2 COMENTARII

  1. Din cele 18 decizii sanctionatorii aplicate de CNCD, PSD-ul dlui Ciolacu a reusit sa incaseze vreo 5, pentru tot felul de declaratii de genul „unelte jalnice ale acestor securiști”, „curățăm țara de mizeria împrăștiată de acești șobolani”, „erau patru șobolani care puneau tot felul de întrebări”, facuta de colegul de pescuit știuci, fostul sef al său, da ati ghicit, Dragnea.
    Fapta de inactiune a Camerei Deputatilor in problematica legislativa ridicata de ”secui” cum se poate cataloga? Demers politic? Aranjament sau cam asa ceva cu o institutie reprezentativa a minoritatii maghiare? Apoi ne intrebam de ce Parlamentul se bucura de increderea romanilor la un nivel asa de scazut!!
    PSD, in ultima perioada, au facut Romania de rasul lumii, are si record absolut pentru demiterea propriilor guverne de neegalat inca o suta de ani de aici incolo.
    Retorica politicianista ieftina.

  2. Mai tare decat ati facut-o voi,cu Veorica,Nicolicea,Iordache,Tudose,Ponta,Ciolacu etc este imposibil s-o mai poata face cineva,in urmatorii o suta de ani!

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!