marți, 24 noiembrie 2020

Conferință interjudețeană dedicată învățământului online, organizată de o grădiniță buzoiană

41 cadre didactice din ci­nci județe au luat parte, săptămâna trecută, la Conferința Interjudețeană online „Time for Change!” organizată de Grădinița cu Program Prelungit Nr.18 Buzău, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Buzău.

,,Proiectul se află la a treia ediție. Prima ediție a fost găzduită de G.P.P. <Amicii> Constanța,  a doua ediție a fost găzduită de G.P.P. Nr. 16 Târgoviște, iar acum, la cea de-a treia ediție, conferința a fost găzduită de noi, la Buzău. Scopul acestei conferinței online a fost continuarea relațiilor de colaborare între instituțiile par­tenere în vederea  realizării transferului de experiențe pozitive cu privire la adap­tarea strategiilor didactice la nevoile copilului din perspectiva practicării  în­vățământului  online”, a declarat prof. Lucia Șomoiag, directorul Gră­diniței cu Program Prelungit Nr.18 Bu­zău.

Cu acordul participan­ților la conferință s-a decis realizarea unui ghid metodic digital, care să conțină o colecție de planificări și materiale didactice digitale utilizate / create de cadrele didactice din județele implicate în proiect, impresiile și printscreen-urile din cadrul acestui eveniment. Directorul G.P.P. Nr. 18 va colecta materialele propuse de colegele din județele par­tenere și se va ocupa de redactarea digitală a ghidului de bune practici ale învățării online în educația timpurie. Acesta  va fi pus la dispoziția  tuturor cadrelor didactice din învățământul preșcolar.

„Au fost prezentate tipurile de activități educative cu cel mai mare impact” 

„Colegele participante la această conferință online au prezentat modele de ­plani­ficări săptămânale, platformele educaționale utilizate, resursele educaționale folosite, maniera de interacțiune cu preșcolarii. De asemenea, au fost prezentate  tipurile de activități educative care au avut cel mai mare impact în rândul preșcolarilor. Activitățile prezentate de colegele participante au rolul de a ajuta preșcolarii, în această perioadă, să înțeleagă sarcinile de învățare, să-și fixeze cunoștințele, să-și dezvolte creativitatea și simțul artistic”, a mai declarat Lucia șomoiag.

Activitatea a fost rea­lizată în parteneriat cu  G.P.P. Nr. 6 Buzău, re­prezentată de director prof. Maria Fuștei,  G.P.P. Nr. 16 Târgoviște – director prof. Mariana Leafu, G.P.P. „Amicii” Constanța – director prof. Tania Ileana Dumitrescu și G.P.P. „Curcubeul copilăriei” Craiova – director  prof. Maria Irina Alexandru. Din partea Inspectoratului Școlar, la eveniment a participat prof. Cristina Ivan, inspector școlar pentru educație timpurie.

loading...
error: Content is protected !!