miercuri, 15 iulie 2020

Ciolacu: „Cum am anunţat că nu votăm starea de alertă, au explodat îmbolnăvirile”

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, spune că formațiunea politică pe care o conduce nu poartă discuţii de negociere pentru prelungirea stării de alertă și că este convins că Guvernul modifică numărul cazurilor de îmbolnăviri. „În momentul în care noi am anunţat că ne gândim dacă votăm sau nu prelungirea stării de alertă, a explodat îmbolnăvirile”, spune acesta.

Ciolacu a spus vineri la Antena 3 că numărul de cazuri de persoane infectate a explodat când social-democraţii au anunţat că nu votează şi e sigur că Guvernul a intervenit asupra testărilor: „Cu cine se negociază? În acest moment, eu nu am nicio discuţie instituţională în ceea ce priveşte starea de alertă. Am transmis mesajele şi ce ne dorim noi din acea Hotărâre de Guvern”.

Liderul social-democrat a afirmat că am putea trece printr-o stare intermediară până la revenirea la normalitate, şi sub nicio formă aceasta nu ar trebui prelungită mai mult de 15 zile.

Întrebat dacă are suspiciuni referitor la cifrele îmbolnăvirilor, liderul PSD a răspuns că e sigur că se intervine asupra rezultatelor: „Nu că am suspiciuni, am certitudini. În momentul în care noi am anunţat că ne gândim dacă votăm sau nu prelungirea stării de alertă, dintr-o dată a explodat numărul de îmbolnăviri. De ce au stopat-o pe doamna primar Gabriela Firea să mai testeze?”, a mai spus Ciolacu.

 

1 COMENTARIU

  1. Un joc riscant pe care dl Ciolacu este nevoit sa-l faca. Cine il impinge pe aceasta carare care nu duce niciunde si oricum se duce in gard? De aici si intrebarea daca are sau nu viziunea necesara pasului urmator? Pana la urma este problema sa, dar sigur consilierii sai nu-l invata bine. Cum poti sa-ti asumi declarativ politic riscul pandemic afirmand ca cineva manipuleaza informatiile in cauza. Pai nu ar trebui sa se uite prea departe decat in curtea DSP Buzau, pe care o stie foarte bine, la fel ca si pe cei de la Spitalul Judetean, incepand cu portarii si terminand cu managerii, care vorbeasca aceeasi limba. Explozia de infectari nu are a face cu numarul testarilor, cert este ca acesti oameni sunt infectati. Daca sunt simptomatici sau nu asta este alta problema.
    PNL ar fi fericit sa ridice interdictiile, dar cred ca este mai responsabil si prefera sa fie prevazator. Nevoia relansarii economice ar fi putut constitui pentru guvern cea mai buna scuza sa ridice starea de alerta, dar cred ca face mult mai bine nefacand acest pas.
    Sa te pui contra numai asa ca sa castigi ceva precum ”vrabia de pe gard” este la mintea cocosului.
    Pana la urma fiecare pasare zboara cu propriile aripi!

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!