miercuri, 15 iulie 2020

FOTO | Cum arată noul pod de la Vadu Pașii

Lucrările la Podul de la Vadu Pașii se desfășoară conform graficului și vor fi finalizate în această toamnă. Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a mers vineri pe șantier pentru a verifica stadiul proiectului.

În acest moment se lucrează la finalizarea suprastructurii betonate după ridicarea ultimelor două tronsoane metalice ale podului. Primele trei tronsoane metalice ale podului au fost ridicate și montate încă de anul trecut pe malul dinspre orașul Buzău.

Lucrările efectuate acum reprezintă o ultimă etapă pentru amenajarea căii de rulare. Lucrările ar fi fost deja terminate dacă anul trecut natura nu ar fi distrus cele două secțiuni, care erau deja aduse și montate pe albia răului.

Termenul de finalizare a lucrării a fost prelungit în primăvara anului trecut, din cauza viiturilor puternice care au măturat tone de fier beton și au deteriorat mai multe cofraje ale structurii de susținere a podului.

Cu toate întârzierile neprevăzute, șantierul podului de la Vadu Pașii a intrat în linie dreaptă. După betonarea ultimelor tronsoane urmează ca muncitorii să toarne covorul asfaltic.

Lucrarea este executată de un consorțiu ce are în componență, societatea SC Integral SA Buzău.

Noul pod de la Vadu Pașii este construit cu bani de la Consiliul Județean Buzău și Ministerul Dezvoltării, investiția ridicându-se la peste 26 de milioane de lei.

 

loading...
error: Content is protected !!