Economic

Cine joacă cel mai mult poker și alte statistici

Pokerul rămâne unul dintre cele mai populare jocuri de cărți de strategie și de noroc. În acest articol, vom explora datele și statisticile demografice ale jocului de poker. Vom descoperi grupurile de vârstă ale celor care se așează la mesele de poker online și offline, și vom vorbi despre alte informații și statistici interesante ale jocului.

Considerat inițial un joc al vârstei mijlocii, o dată cu apariția internetului, pokerul a început să atragă și oameni tineri având varste cuprinse între 18 și 30 de ani. Deși este un joc dominat de bărbați, multe platforme și companii de poker se străduie să organizeze evenimente și turnee dedicate în mod special genului feminin.

Statistici despre categoriile de vârstă în poker.

În continuare, vă vom prezenta categoriile de vârstă și preferințele lor în materie de poker. Este bine de reținut că statisticile din acest articol nu reprezintă cu exactitate toate tipurile de jucători. De exemplu, jucătorii profesioniști pot să aparțină grupurilor cu vârste mai înaintate, pe când cei amatori pot fi formați din oameni tineri.

În plus, grupurile de vârstă demografice și preferințelor lor în legătură cu pokerul prezentate în acest articol pot să varieze în funcție de regiunea de unde care provin. Legile jocurilor de noroc din S.U.A și Canada permit jucători tineri, pe când cele stricte din China și Japonia nu. Alt factor care poate influența statisticile este tehnologia. Tineri sunt mai pricepuți la cum funcționează internetul, și există o probabilitate ridicată ca ei să domine poker online.

De remarcat este faptul că, deși toate variantele poker sunt jucate în mod constant, Texas Holdem domină preferințele în toate categoriile demografice de vârstă, locație, și nivel de experiență.

Categoria de vârstă 40+

Potrivit statisticilor, 30% din jucătorii profesioniști de poker au peste 40 de ani. Dovada că pokerul poate fi jucat la orice vârstă o reprezintă Jack Ury care a câștigat turneul de WSOP la 97 de ani. El reprezintă un testament al faptului că pokerul este un joc care se bazează mai mult pe abilități și că vârsta nu ar trebui să fie un impediment în a avea succes într-un turneu de poker. Studiile arată că 24% dintre jucătorii cu vârsta de peste 40 de ani preferă să joace poker online, pe când ceilalți gasesc jocul offline mult mai agreeabil.

Categoria de vârstă 30-40

Înainte de apariția internetului, această categorie a dominat mult timp lumea pokerului offline. Conform unui sondaj făcut de WPT, vârsta medie a jucătorului de poker este de 38 de ani. Procentajul jucătorilor de poker cu vârsta cuprinsă între 30 și 40 de ani este de 31%. Peste 30% dintre ei preferă versiunea pokerului online.

Categoria de vârstă 18-30

Procentajul tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani pare să domine lumea pokerului curent, acesta depășind 36%. Potrivit datelor oferite de Gitnux, lumea pokerului este martoră la un creștere ridicată a numărului de jucători cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani. Peste 40% din numărul de jucători online aparține acestui grup. Ei sunt atrași de efectele grafice din ce în ce mai avansate ale pokerului virtual, de narativa jocului, și nu în ultimul rând de premiile promițătoare oferite de platformele online.

Alte statistici despre poker

Daniel Negreanu este jucătorul cu cele mai mari câștiguri la turneele offline, acestea atigând suma de 42 milioane de dolari. Cel mai mare pot câștigat într-un joc de poker depășeste suma de 1 milion de dolari.

Texas Holdem domină preferințele, el fiind jucat de către 12 milioane de jucători online și offline. Este remarcabil faptul că 70% din mâinile jucate în timpul unei partide de Texas Holdem nu ajung la showdown. Iar în pokerul online, numai 10-15% dintre jucători reușesc să facă profit.

O altă statistică interesantă o reprezintă numărul de jucători care participă la turneele de poker. Recordul îl deține evenimentul Colossus din cadrul WSOP din 2015 unde s-au înscris 22374 de jucători.

Statisticile arată și diferențele dintre jucătorii profesioniști și cei amatori. Jucătorii profesioniști tind să joace mai mult poker online, pe când cei amatori preferă jocul față în față cu familia sau prietenii. Cei profesioniști accesează platformele online periodic și petrec mult timp jucându-l, iar cei amatori doar din când în când.

În fiecare an, numărul de jucători crește cu 34% la nivel internațional. Acest lucru denotă că pokerul este în continuare foarte popular. Accesibilitatea oferită de internet acordă șansa la din ce în ce mai mulți oameni să descopere jocul, să învețe regulile și să se alăture grupului de jucători de poker.

Trecerea timpului nu pare să afecteze popularitatea jocului de poker, el rămânând una dintre cele mai iubite activități ale oamenilor. Indiferent de nivelul de experiență pe care îl ai, mediul de unde provii și scopul pentru care participi la un joc, pokerul are ceva de oferit tuturor.

 

 

 

 

 

Articole similare