Economic

CFR începe lucrările de modernizare pe calea ferată Buzău-Făurei

CFR Infrastructură informează că miercurea trecută au fost semnate două contracte de lucrări care vor conduce la creșterea vitezei de circulație între Buzău și Făurei (firul II), de la 30 km/h, la 120 km/h.

Între Buzău și Făurei au scăzut cu mult vitezele medii ale trenurilor, iar un tren Interregio face aproape 40 de minute. După reabilitare, trenurile vor circula cu o viteză de 120 km/h și vor parcurge cei aproximativ 40 de kilometri în 27 de minute, la fel ca în anii ’80-’90. Tronsonul este parte a liniei Buzău-Fetești.

,,Costul lucrărilor este de aproximativ 1,5 milioane de lei/km (incluzând valoa­rea șinelor noi care sunt achiziționate de CFR). Sunt bani extraordinar de bine cheltuiți, având în vedere impactul rapid și uriaș“, spune ministrul Transporturilor, Cătălin Dru­lă.

,,Valoarea celor două contracte, semnate între Sucursala Regională de Căi Ferate Galați, reprezentată de Sorin Mihăilescu, directorul Sucursalei, și Asocierea WIEBE România SRL/SWIETELSKY Construcții Feroviare SRL, reprezentată de Daniel Bîrsan, director Wiebe Ro­mânia SRL (liderul Aso­cierii), este de 41,7 milioane lei, sursa de finanțare fiind asigurată din fonduri de la Bugetul de Stat”, se precizează în comunicatul de presă al CFR.

Lucrările de reînnoire a infrastructurii feroviare se vor executa prin înlocuirea la rând a elementelor supra- structurii căii, pe segmentul feroviar Buzău – Buzău Sud – Cilibia – Făurei, km 129+016 – km 167+700 (firul II). Perioada de execuție a lucrărilor este de maximum 180 de zile de la emiterea Ordinului de începere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare