Economic

Cele mai populare tipuri de turnee de poker online și diferențele dintre ele

Unul dintre marile avantaje ale pokerului online este varietatea. Oricare ar fi stilul tău, vei găsi un tip de turneu care să îți placă. În ultimii ani, principalii operatori de poker online au investit în inovații în așa fel încât jocul să fie pe placul tuturor, indiferent dacă preferă o versiune rapidă sau mai lentă.

Pokerul online a dus distracția la un nivel și mai mare, iar jocul s-a dezvoltat în paralel cu inovațiile tehnologice. Această combinație a făcut din pokerul online cel mai accesat joc de cărți în lume. Și nu e de mirare că numărul celor care descoperă jocul este tot mai mare pe zi ce trece. E o activitate distractivă, perfectă ca un hobby și nu numai. Iar faptul că poți să joci oricând și de oriunde, chiar și de pe dispozitivele mobile, face ca pokerul online să fie la mică distanță de tine.

Turnee Single/Multi-Table

Pe platformele operatorilor de poker online de top vei găsi o ofertă impresionantă, gata să-ți satisfacă fiecare dorință. Cele mai populare sunt însă turneele Single/Multi-Table. Conform formatului, într-un turneu tipic se joacă până când o persoană obține toate jetoanele. Dacă ajungi în această situație te poți considera norocos deoarece ești câștigătorul turneului și vei obține cea mai mare parte a fondului de premii. Pentru a participa la un astfel de turneu vei achita un buy-in. Suma este fixă pentru toți jucătorii prezenți, astfel că toți veți începe cu același stack. În plus, pentru că jocul nu poate ține la infinit, blindurile cresc în mod constant pe durata turneului și uneori apar și pariurile ante.

La turneele single-table se joacă așadar la o singură masă, la care iau parte până la nouă sau zece jucători. În schimb, turneele multi-table reprezintă un format mult mai întâlnit deoarece permit organizarea unor evenimente la care pot lua parte și mii de participanți. Cei înscriși sunt împărțiți la mai multe mese ce se joacă simultan. În timp ce unii jucători sunt eliminați, se folosesc tot mai puține mese și vei fi mutat. Într-un final, ultimii jucători rămași ajung la ceea ce este numită „masa finală”, unde se joacă până rămâne un singur câștigător.

Turneele Sit & GO

Și acest tip de turnee sunt populare la operatorii online. Ți-am spus deja că operatorilor online le plac inovațiile, iar acest tip de turnee este o combinație între turneele tradiționale și jocurile cash. Pentru mulți jucători, faptul că un turneu începe la o oră fixă nu este întotdeauna potrivit cu programul lor, mai ales că nu prea știi niciodată cât timp vei juca. Turneele Sit & GO au apărut tocmai pentru a elimina aceste probleme. La ele te poți așeza la masă, iar acțiunea începe când numărul de participanți este întrunit. Turneul va începe în momentul în care există suficiente persoane care să joace. Așteptarea nu este mare, deoarece aceste turnee sunt populare și vei găsi imediat oameni alături de care să te distrezi.

Turneele Turbo

Simți că jocul e prea lent? Există o soluție și pentru tine! E ceva firesc: în momentul în care într-un turneu sunt înscriși foarte mulți jucători, s-ar putea ca acțiunea să ți se pară destul de lentă. Dacă ești în această situație, veștile sunt bune pentru tine. Există turnee turbo în care creșterea nivelurilor blindurilor se produce mult mai rapid față de la cele obișnuite. Structura de blind este asociată în mod normal cu un format Sit-and-Go pentru un joc mult mai rapid.

Turneele Satelit

Turneele Satelit au o popularitate uriașă. Știi prea bine că în pokerul online sunt organizate adesea evenimente care oferă premii și de sute de mii de dolari. Ca să participi direct trebuie să achiți însă un buy-in destul de mare, chiar și de ordinul sutelor sau miilor de dolari. Dar operatorii online își doresc ca toți utilizatorii să aibă o șansă să intre în cursa pentru premii, indiferent care ar fi bugetul lor, pentru ca pokerul să nu fie doar un joc al bogaților. Așa au apărut turneele satelit.

Prin intermediul lor te poți califica la turnee mai importante. Iar partea bună este că, dacă ratezi la limită calificarea la evenimentul mai important, tot vei încasa premii în bani. Sunt o mulțime de turnee majore la care se organizează sateliți de calificare, la care participă și jucători consacrați. Poate cea mai cunoscută poveste este cea a lui Chris Moneymaker, care a câștigat un satelit online ce l-a dus în Main Event-ul de la WSOP 2003, care avea un buy-in de 10.000 de dolari. El a obținut calificarea online și apoi a câștigat Main Event-ul, o surpriză uriașă la acel moment care a contribuit la dezvoltarea jocului.

Pe lângă aceste tipuri de turnee, mai sunt și unele care oferă posibilitatea de a face rebuy într-un interval de timp specificat ori re-entries. Informații despre tipul turneului vei găsi întotdeauna în lobby-ul soft-ului / aplicației de poker.

Articole similare