Administrație

Primăria Scorțoasa primește bani de la Ministerul Dezvoltării

44 de noi investiții în infrastructură primesc finanțare de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, ca urmare a semnării contractelor de către ministrul Adrian-Ioan Veștea și beneficiarii proiectelor. Contractele, în valoare totală de 467.470.704,25 de lei, urmăresc modernizarea și reabilitarea drumurilor de interes local, precum și înființarea sau extinderea rețelelor de alimentare cu apă și a celor de canalizare. Cu aceste proiecte, numărul contractelor semnate, până în prezent, în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, se ridică la 2.116, în valoare totală de peste 23 de miliarde de lei.

„Este mereu o bucurie să mă întâlnesc cu oameni de administrație dedicați comunităților pe care le conduc și care fac demersuri serioase și profesioniste pentru elaborarea și punerea în practică a proiectelor de care locuitorii au nevoie pentru a duce o viață decentă, prin facilitarea accesului la servicii publice de calitate”, a precizat ministrul Dezvoltării.

Pe lista publicată de autorități se regăsește și comuna Scorțoasa, care va primi 24.764.325,00 lei pentru înființare unui sistem de canalizare în satele Gura Văii, Scorțoasa, Policiori și Plopeasa. „Mai multe sate din Scorțoasa vor avea rețea de canalizare! Astăzi (13 septembrie, n.r.) am semnat, în prezența domnului secretar de stat PSD, Marcel-Alexandru Stoica, contractul de finanțare pentru înființarea rețelei de canalizare, în valoare de peste 24 milioane de lei. Astfel, guvernarea PSD aduce încă un proiect important în județul Buzău prin Programul Național de Investiții «Anghel Saligny», chiar în comuna noastră. Semnarea contractului de finanțare era ultimul jalon pe care trebuia să-l atingem în implementarea obiectivului de investiție. Urmează să demarăm lucrările de execuție în cel mai scurt timp”, a anunțat primarul comunei, Vasile Săcuiu.

Articole similare