Politic

Ce urmează pentru Romașcanu după încheierea mandatului la Cultură

Senatorul social-democrat Lucian Romașcanu și-a încheiat mandatul de ministru al Culturii, funcție ocupată în două rânduri, în timpul guvernelor conduse de Mihai Tudose și de Nicolae Ciucă. Acesta a fost succedat de deputatul Raluca Turcan, din partea Partidului Național Liberal, după împărțirea funcțiilor din cadrul guvernului condus de Marcel Ciolacu.

Cele 567 zile în care s-a aflat la conducerea ministerului au însemnat pentru Lucian Romașcanu nu doar foarte multă muncă, ci și răsplată, sub forma parteneriatelor încheiate și a colaborării de succes atât la nivel național, cât și internațional, cu reprezentanți ai instituțiilor de cultură. Senatorul buzoian nu va sta degeaba, căci va avea alte responsabilități din pozițiile de lider al grupului senatorilor PSD, purtător de cuvânt al partidului, dar și președinte al organizației județene social-democrate.

„Astăzi, 14.06.2023, este ultima dintre cele 567 de zile ale celui de-al doilea mandat în onoranta funcție de ministru al Culturii. Au fost zile de muncă dar și de mare bucurie, cu proiecte frumoase, cu oameni speciali întâlniți, cu o construcție în zona culturală pe care sper să o văd continuată. Urmează o perioadă în care Partidul Social Democrat va fi în prim-planul guvernării, iar susținerea parlamentară este crucială. Am înțeles această necesitate și voi contribui din pozițiile de lider al Grupul Senatorial PSD și de purtător de cuvânt al partidului”, a transmis Lucian Romașcanu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

În urmă cu câteva săptămâni, Romașcanu mărturisea că și-ar fi mai dorit un mandat la cârma Ministerului Culturii, pentru că mai are o mulțime de planuri de pus în practică, însă a promis că va continua să ofere sprijin noii conduceri, pentru implementarea unor proiecte viitoare. Ministrul a mulțumit echipei din cadrul ministerului pentru buna colaborare și dedicare, și a descris timpul petrecut cu aceștia drept „o călătorie de suflet”: „A fost o experiență minunată, o călătorie de suflet, iar la plecare promit să fiu în continuare un devotat sprijinitor al culturii și al oamenilor care trudesc pentru ea, indiferent de pozițiile pe care le voi ocupa”.

Un comentariu

  1. Campania electorala, ce altceva? Poate-l pune si pe Neagu la treaba cu ocazia asta, ca judetu-i praf, la toate capitolele.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker