Sport

Buzăul sub bagheta lui „Harry Potter”?

Gloria, în discuții cu Andrei Prepeliță

După ce negocierile cu Lincar au eșuat, Gloria a trebuit să se reorienteze repede pentru a găsi alte soluții în ceea ce privește banca tehnică. Timp de trei zile, șefii clubului au înroșit telefoanele, căutând cele mai bune variante pentru postul de antrenor. Se pare că, în cele din urmă, de pe lista scurtă a clubului buzoian cea mai probabilă alegere este Andrei Prepeliță, fostul antrenor al celor de la FC Argeș.

Gratulat cu porecla „Harry Potter”, mai mult prin prisma look-ului decât grație performanțelor obținute ca tehnician, Prepeliță a dus-o, totuși, în play-off pe FC Argeș, acum două sezoane, atunci când foarte puțini anticipau o astfel de realizare. În octombrie 2022, însă, după un parcurs slab în primele zece etape ale anului competițional (o victorie, trei egaluri și șase înfrângeri), Prepeliță a fost demis de clubul argeșean.

Deocamdată, până vineri seara, gruparea din Crâng nu a oficializat mutarea, însă discuțiile cu fostul internațional sunt, conform surselor noastre, foarte avansate. Cum negocierile cu Lincar s-au poticnit pe ultima sută de metri, șefii Gloriei sunt reticenți în a mai face public orice detaliu de la masa tratativelor, preferând „să sufle și în iaurt” și să păstreze discreția, până la un anunț oficial.

Andrei Prepeliță a avut o carieră cât se poate de respectabilă ca jucător, cu peste 300 de prezențe în Liga 1, la cluburi precum FC Argeș, Universitatea Craiova și Steaua București. A mai evoluat în străinătate la Ludogoreț Razgrad și FC Rostov, încheindu-și cariera în 2020, la Pitești. La nivel internațional, a bifat selecții la toate categoriile de juniori și tineret, inclusiv U19 și U21, îmbrăcând tricoul Naționalei mari de 13 ori.

La finalul anului 2020, Prepeliță și-a încheiat cariera de jucător și a rămas doar antrenor la FC Argeș. Neavând licența Pro, Prepeliță a fost ajutat de Mihai Ianovski. Preluând echipa de pe ultimul loc în Liga 1 la începutul lui 2021, Prepeliță a reușit s-o conducă pe FC Argeș la o serie de 11 meciuri fără înfrângere prin care piteștenii s-au apropiat de intrarea în play-off, seria fiind întreruptă de o înfrângere de 0-5 împotriva campioanei CFR. FC Argeș a terminat campionatul pe locul 7, la două puncte în spatele FC Botoșani, ocupanta ultimului loc de play-off, însă a suferit o scădere de formă în play-out, terminând campionatul pe locul 11.

Potrivit informațiilor noastre, Prepeliță ar fi fost miercuri la Buzău pentru o primă rundă de negocieri. Ca și Lincar, a ținut neapărat să inspecteze facilitățile de antrenament ale Gloriei, înainte de orice negociere.

Între timp, Lincar a semnat deja cu Chiajna, echipă care își propune an de an promovarea. Nici la ilfoveni nu are de gestionat o situație chiar ușoară întrucât doar șapte fotbaliști din lotul de anul sportiv precedent vor continua și stagiunea următoare.

 

Articole similare