Sănătate

La Buzău se mai moare de Covid

Chiar dacă au fost ridicate restricțiile și pandemia a fost declarată încheiată, încă sunt înregistrate cazuri de Covid-19, fie ele într-un număr foarte mic. Deşi infecția cu SARS-CoV-2 nu mai reprezintă o urgenţă de sănătate publică de importanţă internaţională de la începutul lunii mai, aceasta continuă să aibă un impact global considerabil asupra sănătăţii, a indicat OMS Europa. Virusul va însoţi probabil omenirea în anii următori, dacă nu pentru totdeauna. De asemenea, există un risc real de apariţie a unor noi variante ale virusului.

Institutul Naţional de Sănătate Publică a informat că, în săptămâna 5 – 11 iunie, 37 la sută dintre cazurile de COVID-19 au fost înregistrate în Bucureşti şi în judeţele Timiş, Iaşi, Prahova şi Dâmboviţa. În perioada de referinţă au fost înregistrate 963 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 şi au fost raportate 24 de decese la pacienţi cu COVID-19.

Potrivit raportului săptămânal de supraveghere, 53,1 la sută dintre cazurile confirmate s-au înregistrat la persoane care nu s-au vaccinat anti-COVID. Dintre cei vaccinaţi care s-au îmbolnăvit, 53,3 la sută erau fie imediat după vaccinare, fie la mai mult de şase luni de la ultima doză.

Conform sursei citate, 54,6 la sută din totalul deceselor au fost înregistrate în Iaşi, Bihor, Buzău, Caraş-Severin şi Dolj. 72,7 la sută dintre persoanele decedate nu erau vaccinate. De la începutul pandemiei şi până în prezent, 86,6 la sută din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 54,7 la sută la bărbaţi. Dintre persoanele care au murit, 93,8 la sută aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

De exemplu, în perioada de referință, la Buzău au fost confirmate două cazuri, dintre care un pacient a fost internat pe secția ATI.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker