Economic

Ce trebuie să știi înainte de achiziționarea hidroforului

În multe zone ale țării, una dintre marile provocări ale oamenilor o reprezintă lipsa alimentării cu apă curentă. Această problemă este des întâlnită în mediul rural, dar sunt și situații în care nici locuitorii de la marginea anumitor orașe nu se pot bucura de condiții decente de trai sau cazuri când, la bloc, sunt constant probleme cu presiunea apei. Prin urmare, cea mai simplă soluție de a folosi apa în baie, bucătărie ori exteriorul locuinței, fără prea mult efort, o reprezintă achiziționarea unui hidrofor. Acesta este un sistem automatizat, folosit pentru aspirarea apei din fântâni, puțuri, râuri sau alte surse și pe care îl poți alege pentru locuința ta dacă vrei să elimini orice problemă legată de alimentarea cu apă curentă. Iată ce trebuie să ai în vedere înainte să achiziționezi un astfel de dispozitiv:

Tipul hidroforului

Ca să te asiguri că alegi un hidrofor potrivit nevoilor tale trebuie să știi că pe piață există mai multe tipuri de aparate, care se diferențiază în funcție de modul în care se amplasează. Astfel, există hidrofoare cu pompă de suprafață, destinate exclusiv surselor de apă care au o adâncime de cel mult 10 metri, și hidrofoare cu pompă ejector, utilizate pentru adâncimi între 10 și 25 de metri. Pe lângă acestea, mai există și hidrofoare cu pompă submersibilă, ideale pentru adâncimile care depășesc 25 de metri și care se folosesc cu pompa imersată în apă, nu la suprafață ca în cazul celorlalte tipuri de dispozitive. Înainte de a cumpăra o astfel de instalație de pompare a apei este foarte important să determini dacă ai nevoie de o unitate de suprafață sau un hidrofor de mare adâncime.

Modul în care va fi folosit hidroforul

La bază, hidroforul este proiectat să facă un lucru foarte simplu: să mute cantități mai mari sau mai mici de apă dintr-un loc în altul. Totuși, sistemul poate fi folosit pentru o varietate de activități rezidențiale, agricole sau comerciale ușoare. Hidroforul poate asigura alimentarea casei cu apă curentă, necesară pentru treburile casnice, dar și pentru irigarea grădinii sau alte activități desfășurate în gospodărie. De asemenea, instalația se poate folosi și în apartamentele de la bloc situate la etajele superioare, unde apa nu are suficientă presiune, și nu numai.

În cele mai multe situații, hidroforul este utilizat pentru pomparea lichidelor curate, dar se poate folosi și pentru apa murdară, de ploaie sau a celei din piscine. Practic, poți alege un asemenea produs și pentru activități mai puțin obișnuite pentru drenarea și umplerea unei piscine, dar și a unei căzi cu hidromasaj sau distribuirea îngrășămintelor și pesticidelor ori utilizare în domeniul construcțiilor.

Puterea hidroforului

În general, puterea hidrofoarelor dictează performanțele instalației de pompare a apei. Este exprimată în watti și, cu cât este mai mare cu atât dispozitivul va fi capabil să extragă apa din surse mai adânci. Puterea hidroforului crește direct proporțional cu adâncimea sa de aspirație.

Numărul de consumatori

Dimensiunea rezervorului dictează volumul hidroforului și trebuie aleasă în funcție de numărul de consumatori, al băilor și al robinetelor din casă, dar și în funcție de frecvența și modul în care va fi folosită apa. De exemplu, la o locuință convențională, cu puțini locatari și care nu are grădină, este suficient un hidrofor al cărui rezervor are o capacitate de 25-30 de litri. În schimb, pentru o clădire mare, cu multe robinete și sistem de irigare, este de preferat un rezervor mai mare de 100 de litri.

Presiunea hidroforului

Amorsarea ori presiunea este un element vital în procesul de împingere a apei la suprafață. Cu cât aceasta este mai mare cu atât și hidroforul va putea împinge apa de la adâncimi mari și pe distanțe mari. Este recomandat un dispozitiv care are opțiune de pornire automată în momentul în care scade presiunea și funcție de autoamorsare, adică reglarea automată a presiunii.

 Dacă locuiești la curte sau în alte zone unde nu există o rețea de alimentare cu apă, este foarte important să ai un hidrofor. Acesta este o achiziție inteligentă, extrem de utilă și realizată pentru o perioadă îndelungată.

 

Articole similare