Economic

6 produse must-have pentru îngrijirea părului creț

Rutina de hair care este destul de simplă pentru persoanele care au o podoabă capilară considerată „normală”, fără nevoi speciale de îngrijire.

Șamponul și balsamul sunt suficiente pentru cei cu părul drept sau ușor ondulat. În schimb, dacă ai părul creț, știi foarte bine că spălarea, uscarea și coafarea acestuia se poate transforma rapid într-o provocare, în lipsa produselor potrivite.

De aceea, mai jos ai o listă completă cu produse esențiale pentru părul creț, care îl voir face pe acesta să strălucească, să fie definit și structurat și să arate mai bine decât oricând.

Iată ce produse nu trebuie să-ți lipsească din trusa de îngrijire atunci când ai păr creț!

1. Un ulei pre-șamponare

Un truc pe care specialiștii îl recomandă de multe ori persoanelor crețe este aplicarea unui ulei de păr înainte de a face baie. Poate fi vorba despre un ulei de cocos dezodorizat, ulei de argan sau o altă combinație de uleiuri hidratante și hrănitoare.

Aplică uleiul pe lungimea firelor de păr, evitând rădăcinile. Apoi, când șamponezi părul, axează-te cel mai mult pe rădăcini și pe scalp. Șamponul care va curge pe fire va spăla podoaba capilară, în timp ce uleiul aplicat în prealabil va proteja firele și le va reține hidratarea naturală în interior.

2. Un șampon special

Cele mai multe șampoane clasice lasă părul creț extrem de uscat și absolut imposibil de aranjat. În plus, după spălare, părul va avea tendința de a se electriza foarte ușor, efectul estetic fiind, fără îndoială, unul pe care vrei să-l eviți pe cât posibil.

Folosește, în schimb, un șampon anti-electrizare, care să hidrateze în profunzime și care să conțină cât mai puțin alcool, sulfiți, parfum și alte substanțe care usucă și agresează părul.

3. Un balsam intens hidratant, aplicat peste noapte

Pe piață există mii de variante de balsam pentru păr; asigură-te că alegi unul de calitate, cu ingrediente cât mai naturale. Poți găsi produse pentru îngrijirea părului online, într-o gamă uriașă. Comandă ceea ce se potrivește tipului tău de păr.

Aplică un balsam după ce îți speli părul. Totuși, deși pe tubul de balsam scrie să lași produsul să acționeze 5-10 minute, un truc eficient este să lași produsul în păr peste noapte.

Învelește-ți părul într-un prosop curat, cu balsamul aplicat, apoi dimineață clătește podoaba capilară. Buclele tale vor fi incredibil de frumoase și ușor de aranjat!

4. O mască sau o cremă hidratantă pentru păr

În timp ce părul drept sau ondulat se îngrașă destul de repede, rădăcinile fiind vizibile acoperite de sebum după maximum câteva zile de la ultima spălare, părul creț absoarbe uleiul foarte repede.

Drept urmare, dacă ai părul creț, știi că acesta se îngrașă foarte greu; dimpotrivă, are tendința de a rămâne uscat și electrizat.

Din acest motiv, o mască aplicată frecvent și lăsată mai multe ore în păr, precum și o cremă specială cu factori hidratanți, pot face minuni pentru podoaba ta capilară.

5. Un produs de styling blând, dar eficient

Pentru a avea bucle definite și strălucitoare, poți folosi produse de styling precum uleiul pentru vârfuri și spuma pentru păr. Acestea te vor ajuta să arăți perfect în doar câteva minute!

6. O față de pernă din mătase

În timpul somnului, oricât de mult ai încerca, nu vei reuși să-ți controlezi fiecare mișcare. Astfel, părul tău se va freca de pernă de nenumărate ori, iar fricțiunea va cauza electrizare. Drept urmare, te vei trezi cu un volum de nestăpânit.

Pentru a rezolva această dilemă, investește în două sau trei fețe de pernă din mătase, care să minimizeze fricțiunea și care să ofere buclelor tale un somn de frumusețe perfect.

Aplicând toate produsele și sfaturile de mai sus, cu siguranță vei reuși să redai părului tău creț strălucirea, sănătatea și forma dorită!

 

 

Articole similare