marți, 02 iunie 2020

Ce s-ar face PSD dacă Dăncilă ar ieşi preşedintele României?

M-am întrebat – şi am întrebat şi pe alţii, unii dintre ei activişti de frunte ai Partidului Social Democrat – ce se vor face cei din PSD dacă Viorica Dăncilă va ajunge preşedintele României. Bineînţeles o întâmplare cu şanse mici de a se produce, dar la cât de imprevizibil este alegătorul carpatin şi la cât de atipică a fost această campanie electorală, nu se poate exclude posibilitatea ca românii să mai dea o dată de pământ cu întreaga teorie a probabilităţilor.

Adică, în situaţia în care în turul al doilea bătălia se va da între Iohannis şi Dăncilă, pe un fond de absenteism ridicat – posibil accentuat de vremea din ziua de 24 noiembrie şi de vreo dorinţă indusă în mod pervers vreunei categorii de „rezistenţi” de mai ieri, accea de a face pipi pe el de vot – şi de vreun element de discordie apărut între aliaţii de astăzi, în condiţiile în care Partidul Social Democrat are, cel puţin în mediul rural, un electorat cât se poate de disciplinat, ne-am putea trezi, încă o dată, teoretic vorbind şi cu şanse probabilistice reduse, cu primul preşedinte-femeie din istoria României. În persoana primului premier-femeie din istoria României, care a izbutit să ne facă de haiul întregii lumi prin întreaga ei prestaţie.

De ce îmi pun problema ce vor face social-democraţii dacă Dăncilă ar ajunge preşedintele Româ­niei? Pentru că, odată eli­be­rată definitiv din orice lesă, aceasta va da frâu liber ­ca­racterului pe care nu mai izbuteşte să şi-l ascundă. Ea nu ar face altceva decât să continue să „lupte împotriva unei ţări în care să se regăsească toţi românii”. Va lupta pentru o ţară în care să să simtă bine în pielea lor doar cei cu chipul şi asemănarea ei şi a mentorilor săi politici, care acum au luat o mică pauză, unul la puşcărie, alţii cu capul la cutie.

Singura chestiune care m-ar putea consola în cazul unui asemenea scenariu apocaliptic este aceea că, după ce social-democraţii au obţinut performanţa de a-şi trânti propriul guvern prin moţiune de cenzură, ar putea să treacă şi la suspendarea şefului statului promovat de ei.

2 COMENTARII

 1. Bostane, ești un formator de opinie pnelist!
  Ce mai contează PSD? Vorbește de PNL ei sunt la putere, acum ei trag sforile și sug fondurile …
  Dar așa e câinele, după ce a pus laba pe ciolan, mârâie!

 2. Buna dimineata,
  1. Chiar asa „puternic” poate fi alegatorul „carpatin” sa dea dea de pamant cu frumoasa teorie a probabilitatilor ( …l-a numit cineva „stupid peuple „, il stiti)?
  2.Poate nu stiti ca lectoratul din mediul rural s- desteptat in afara de a fi disciplinat( faceti un test )
  3.”Unii indica semne ale Apocalipsei ca fiind prezente inainte de a se produce real, altii vor putea constata realitatea lor cand se vor produce de fapt” ( D. Staniloaie)
  Succes in activitate si sa nu va atinga dorinta indusa de ceva „rezistenti”.

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!