Educație

Ce rezultate au obținut elevii buzoieni la olimpiadele școlare

În ciuda faptului că, nici în acest an, Ministerul Educației nu și-a asumat organizarea olimpiadelor școlare, aceste concursuri tradi­ționale și care se bucură de mare popularitate în rândul elevilor și cadrelor didactice, au fost, totuși, organizate de diverse foruri științifice.

Un premiu I la Biologie

Ca în fiecare an, elevi buzoieni au obținut rezultate meritorii la aceste concursuri. Astfel, David Andrei Vlad, elev în clasa a IX-a la Colegiul Național „B.P.Hasdeu” la profilul Biologie-Chimie, a obținut locul întâi la Biologie la faza națională a concursului de științe exacte Science On,  organizat în sistem online de un grup de foști olimpici internaționali; concursul s-a desfășurat pe secțiunile Matematică, Fizică, Astronomie, Chimie, Informatică, Biologie și Științele Pământului.

David Andrei Vlad, pregătit acum la Biologie de profesorul Cătălin Mihălcescu, nu este la prima performanță. În clasa a VI-a a obținut locul I la Concursul Național „George Emil Palade”, iar în clasa a VII-a primul loc la Olimpiada Națională de Biologie.

Tot în clasele a VI-a și a VII-a, el a obținut medalii de argint oferite de Societatea Română de Fizică la fazele naționale ale olimpiadei de profil, după ce s-a clasat pe primul loc la fazele județene din anii respectivi.

Trei medalii de argint la Matematică

Trei elevi din Buzău au obținut medalii de argint la Olimpiada Națională ,,Gazeta Matematică”, organizată de Societatea de Științe Matematice din România. Este vorba despre Andrei Pană, elev în clasa a 7-a la Școala Gimnazială „Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu”, pregătit de profesorul Gabriela Toader, despre Florin Grigore, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „B.P.Hasdeu”, pregătit de profesorul Marius Țârlea, și despre Ionuț Radu Lazăr, elev în clasa a XII-a tot la Colegiul Hasdeu, avându-l coordonator pe profesorul Bogdan Enescu. Dintre cei trei, Florin Grigore va participa și la proba de baraj pentru desemnarea echipei României care va participa la Olimpiada Internațională.

Potrivit profesorului Bogdan Enescu, etapa pe țară s-a desfășurat cu prezența fizică a concurenților în 12 centre universitare, elevii buzoieni susținând probele la Universitatea Petrol și Gaze din Ploiești. Etapa finală a Olimpiadei Naționale „Gazeta Matematică”, organizată de Societatea de științe Matematice din România, în parteneriat cu compania Intuitext, programul „Hai la Olimpiadă!” al Fundației eMAG și sprijinită de câteva firme private s-a desfășurat pe 24 aprilie 2021. Primele două etape au fost organizate exclusiv online. La etapa a doua au participat peste 13.000 de elevi iar, la prima etapă, în jur de 25.000. Etapa finală s-a desfășurat cu participarea a 556 de elevi din clasele VII-XII, din toate județe (filialele Societății de Științe Matematice din România).

Un comentariu

  1. Haideți să facem diferența între un concurs organizat de Societatea de Științe Matematice, la care au participat zeci de mii de elevi și sute de profesori și un concurs online organizat de „un grup de foști olimpici”. Să fim serioși…

Articole similare

error: Continut protejat!!