Politic

Ce rezultat și-a propus să obțină la alegerile locale Alianța USR-PLUS

Alianța USR-PLUS are o șansă serioasă la câștigarea funcției de primar al munici­piului Buzău și la a obține o „poziție principală” în Consiliul Local Municipal și în cel Județean, a spus președintele organizației județene a Partidului Libertății, Unității și Solidarității, Mihai Răzvan Moraru, la o conferință de presă desfășurată luni în fața Primăriei Buzău, la care au participat președintele executiv al acestei formațiuni politice, Dragoș Tudorache, senatorul Uniunii Salvați România Radu Mihail, și candidați ai celor două formațiuni politice la alegerile din 27 septembrie. „Noi încă sperăm că targetul pe care ni l-am propus, nu acum, ci anul trecut, este mai mult decât fezabil: acela de a fi partidul care să ocupe o poziție principală în Consiliul Local și în Consiliul Județean. Și să știți că, după ultimele săptămâni în care am avut foarte multe evenimente în stradă, și în Buzău și în rural, cred că avem o șansă serioasă la Primăria orașului Buzău și în foarte multe comune”, a spus Moraru. Obiectiv cât se poate de ambițios, dacă este să luăm în calcul faptul că Alianța nu a depus liste complete de candidați nici la Consiliul Județean (21 din 40), nici la Consiliul Local Buzău (13 din 29, dintre care doi membri USR fără ocupație).

„Județul Buzău se află pe ultimele locuri din punct de vedere al dezvoltării economice, la ni­vel național. Avem cea mai mare rată a șomajului și cel mare număr al persoanelor vulnerabile. În același timp, avem unul dintre cele mai mici venituri medii. Economia orașului și a județului Buzău nu fost o prio­ritate pentru administrația locală, dar nici pentru liderii politici locali, timp de 30 de ani. Nu avem proiecte importante de infrastructură, nu avem un parc industrial modern, nu am atras fonduri europene. Avem un potențial uriaș, având o zonă turistică importantă în zona de nord a județului, avem o importantă zonă agricolă în zona de sud, dar și o bună poziționare ­geo­grafică. Tinerii aleg să părăsească orașul Buzău, pentru că nu au un mediu favorabil pentru a-și dezvolta o carieră sau o afacere. Avem obligația de a construi un program serios de dezvoltare economică. Trebuie să atragem investiții private, dar și proiecte de dezvoltare, finanțate prin bani europeni sau prin bugetul național. Putem deveni un important centru regional și avem toate argumentele pentru a reuși. Însă avem nevoie de lideri politici capabili și dedicați acestui proiect”, a mai spus Mihai Moraru, președintele PLUS Buzău.

Cristina Mihaela Ivan

Tot luni a fost prezentat candidatul Alianței USR-PLUS la funcția de primar al comunei Pîrscov, Cristina Mihaela Ivan, purtător de cuvânt al organizației județene a Partidului Li­bertății, Unității și Solidarității. Ea a explicat de ce a ales să intre în cursa electorală: ,,„Decizia de a candida la funcția de primar al comunei Pîrscov nu a fost deloc una ușoară. Și nu pentru că fug de asumarea răspunderii, ci pentru că știu că votanții noștri doresc schimbarea și au așteptări mari de la noi. Toți cei care își pun încrederea în noi sunt sătui de promisiunile făcute o dată la patru ani. Vor evoluție în comunitatea lor, vor cana­lizări, vor drumuri, vor educație decentă în școli, vor un sistem medical performant. Iar un bun manager de comună poate readuce mândria în sufletele lor, mândria de apartenență la o comunitate care și-a propus să iasă din canoanele unei mentalități închise. Avem o administrație construită prost în acești 30 de ani. Am discutat cu mulți oameni în această campanie. Pro­blemele lor pot fi rezolvate acum. Este momentul să le arătăm că ne pasă de ei și de problemele lor. Că ne-am implicat în politică pentru că, la fel ca și ei, ne săturaserăm de manipulările electorale ale politicienilor care nu au făcut nimic și nu le-a păsat de dezvoltarea comunității lor. Suntem aici și luptăm să arătăm că se poate! Se poate să construim o comună europeană, un județ european, o țară europeană. Eu cred în schimbarea de jos în sus. Dacă la nivel local banii publici sunt investiți transparent și eficient, se accesează fonduri europene, apar proiecte serioase pe termen mediu și lung, există consultare publică, iar toate acestea impactează asupra gradului de confort al fiecăruia, atunci vor înțelege că pot cere mai mult și de la parlamentarii noștri. Datoria noastră este aceea de a le arăta oamenilor că venim hotărâți să schimbăm România, stradă cu stradă. După 30 de ani de administrație PSD în Buzău, acum este pentru prima dată când există o alternativă reală pentru buzoieni. Ne unim forțele pentru un sistem de sănătate decent, un sistem educațional adaptat secolului XXI, o infrastructură care să ajute la dezvoltarea economiei județului Buzău”, a spus Cristina Mihaela Ivan.

Dragoș Tudorache

La rândul său, președintele executiv al PLUS, Dragoș Tudorache, a prezentat motivele pentru care alianța pe care o reprezintă cere voturile buzoienilor: „Buzăul este un oraș și un județ care are și a avut, în ultimii 30 de ani, toate igredientele să ofere dezvoltare buzoienilor, să ofere o șansă la prosperitate cetățenilor care locuiesc aici. Ce a lipsit însă în acești 30 de ani a fost o clasă politică, o administrație locală care să poată să valorifice oportunitățile pe care acest oraș le are (…) De ce, totuși, buzoienii nu s-au ocupat de această prosperitate? Județul Buzău s-a confruntat cu aceleași probleme pe care le avem în multe alte orașe și județe ale țării: o infrastructură subdezvoltată, sate, localități din județ care sunt încă neconectate la utilități și în general cetățeni cărora li s-a răpit, în acești 30 de ani, șansa la un viitor mai bun (…) Sub toate aceste nerealizări stă un singur lucru: stă hoția, stă corupția, cea care a dominat, din păcate, autoritățile publice la nivel local și la nivel central în acești 30 de ani. Acesta este pariu, aceasta este promisiunea cea mai importantă pe care Alianța USR-PLUS o face față de alegătorii săi: să curețe autoritățile locale. Principala noastră promisiune este o primărie curată, un consiliu local curat, un consiliu județean curat, cinstit, pentru care candidații noștri își iau acest angajament față de cetățeni”, a spus Tudorache.

Un comentariu

  1. Mi s-a acrit de marota cu investițiile străine aducătoare de bunăstare! Păi investitorii vin doar dacă dau salarii mici, că impozitul pe profit și teveaul știu cum să-l optimizeze! Și atunci bunăstarea este doar a investitorului. Comunitatea se alege cu salarii de subzistență, contribuțiile la sănătate și pensie proporționale cu salariile, insuficiente. Bogatul va deveni mai bogat iar săracul tot mai sărac.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker