Economic

Ce presupune un serviciu de găzduire web și de ce ai nevoie de el în lansarea unui proiect online?

Mediul online este astăzi mai competitiv ca oricând, însă acest lucru nu pare să îi descurajeze pe mulți oameni să lanseze în continuare diferite afaceri pe Internet. Mediul online are un potențial uriaș în ceea ce privește comerțul, astfel că nu este de mirare că numărul magazinelor online lansate anual, se află într-o creștere exponențială. Dacă ai luat decizia de a lansa un proiect online, unul dintre primii pași pe care îi ai de realizat este acela de a alege serviciile potrivite de înregistrare domenii și web hosting. Pe hârtie, lucrurile pot părea simple, însă de îndată ce te vei lovi de diversitatea mare de astfel de servicii, totul se poate transformă într-o provocare de zile mari.

Serviciul de găzduire web are o importanță mai aparte pentru că este cel care asigura buna funcționare a unui site. O alegere nepotrivita te poate costa destul de scump în timp, de aceea este important să se facă selecția corecta încă de la început. Ce presupune mai exact un serviciu excelent de găzduire web și de ce este esențial în lansarea unui proiect online?

Ce presupune un serviciu de găzduire web?

Cunoscuta adesea și sub denumirea de web hosting, găzduirea web este un serviciu prin care datele unui site sunt stocate pe un server (reprezentat de un calculator puternic) al unei companii de profil. Indiferent că ai un hotel în Sebeș sau administrezi o fermă și dispui de un website, în ambele situații vei avea un site în spatele căruia vor exista foarte multe date. Acestea vor deveni accesibile (sub forma clasică de site) doar în momentul în care datele sunt stocate pe serverul unei companii de profil. Cu alte cuvinte, se poate spune că un site nu exista până în momentul în care nu există un serviciu de web hosting valabil.

De ce avem nevoie de găzduire web?

Într-o primă etapă este foarte important a se înțelege faptul că fără existență în prealabil a unui serviciu de web hosting, un site nu poate fi accesat de către niciun utilizator, deci practic el nu există. Importanța unui serviciu de găzduire web nu se oprește însă în acest punct, astfel că simultan are un impact major și asupra funcționalității unui site. In prezent, nu mai reprezintă niciun noutate faptul că utilizatorii sunt foarte atenți la modul în care un site funcționează. Dacă acesta nu le oferă o experiență de navigare satisfăcătoare, au în orice moment posibilitatea de a merge la concurență.

Găzduirea web se regăsește în portofoliul companiilor de profil sub formă de pachete, fiecare având alocat un anumit număr de resurse. Site-urile au necesități diferite în materie de web hosting, de aceea înainte de a se alege un astfel de pachet, este recomandat a se realiza o analiză detaliata a acestor nevoi. Dacă alegerea pe care ai făcut-o nu este una tocmai inspirată, este posibil ca paginile din site să se încarce greu sau să nu mai funcționeze deloc. Ambele situații pot fi extrem de dăunătoare evoluției site-ului, de aceea este recomandat să nu faci compromisuri în materie de găzduire web.

Articole similare