Economic

Pensulele de machiaj, de pictură și periile uscate: 3 lucruri care au în comun frumusețea

O pensulă de machiaj este un instrument cu păr, folosit pentru aplicarea machiajului sau pentru picta pe față. Pensulele de machiaj pot fi confecționate cu păr din materiale naturale sau sintetice, în timp ce mânerul este de obicei din plastic sau lemn. Atunci când produsele cosmetice sunt aplicate cu ajutorul unei pensule de machiaj adecvate, acestea se estompează mai bine pe piele.

Pensulele pentru pictură sunt exact la fel ca pensule pentru machiaj, singurele eventuale diferențe între acestea ar putea consta în faptul că pensulele pentru pictură pot fi făcute și din păr de porc, pot avea unele forme și mărimi diferite, și/sau pot fi confecționate și manual.

Confecționarea manuală a unei pensule pentru pictură constă în faptul că firele individuale de păr natural sau sintetic sunt adunate, aranjate și modelate cu o soluție care este făcută din amidon și apă. Ulterior după uscare, mănunchiul de păr este înfășurat într-o folie de metal și este atașat la un mâner de lemn sau plastic.  Acesta este modul în care sunt realizate manual pensulele pentru pictură, un mod simplu, ușor și rapid. Pensulele pentru vopsit și zugrăvit, sunt adesea exact ca pensulele de pictură doar ca acestea se produc și în dimensiuni foarte mari.

În ultima vreme, au devenit foarte populare periile uscate care sunt folosite la centrele SPA ca tratament. Procesul unui astfel de tratament este foarte simplu. Practic, o perie uscată și rezistentă este plimbată pe tot corpul pentru a exfolia pielea moartă și, desigur, pentru a stimula fluxul sanguin.

Acest tratament cu perii uscate vă poate ajuta să vă energizați în momentul în care vă începeți ziua și datorită acestui fapt, poate doriți să luați în considerare posibilitatea de vă face propriul tratament acasă, dimineața.

După cum a fost menționat mai sus, câteva dintre beneficiile tratamentului dermatologic prin tehnica periajului uscat, sunt:

  • Exfoliere: Prin utilizarea tratamentului de SPA cu o perie uscată și fermă plimbată pe piele, slăbiți și îndepărtați stratul superior de celule moarte pentru a vă exfolia corpul în mod natural. Dacă o să faceți din asta un obicei, pielea dumneavoastră va fi mai sănătoasă, mai moale și mai fină.
  • Detoxifiere: Sistemul limfatic joacă un rol important în sistemul imunitar și ajută la eliminarea toxinelor din organism. Tratamentul pielii cu o perie uscată poate ajuta la stimularea fluxului limfatic în tot corpul, astfel încât acesta să se detoxifice în mod natural.
  • Mai puține imperfecțiuni: Folosirea unei perii uscate poate ajuta la curățarea murdăriei și a uleiului din pori, ceea ce duce la o piele mult mai curată și aerisită, care în final se hidratează mai ușor și astfel o să conțină mai puține imperfecțiuni.
  • Îmbunătățește aspectul pielii și îl întârzie îmbătrânirea ei.

În detaliu, pentru a profita cât mai mult de pe urma acestui tratament trebuie să urmați următorii pași simpli

  1. Începând de la picioare, treceți peria uscată peste piele cu mișcări lungi, îndreptându-vă spre inimă. Suprapuneți porțiunile de piele pe măsură ce înaintați și treceți peste fiecare secțiune de câteva ori. Pentru zonele sensibile, asigurați-vă că folosiți o presiune mai ușoară.
  2. După ce v-ați periat întregul corp, porniți dușul și spălați-vă așa cum ați face-o în mod normal. Pentru a ajuta totul, puteți să stați puțin mai mult în cadă sau în cabina de duș după ce ați terminat de periat tot corpul. Acest lucru vă va permite să deschideți porii pielii mult mai mult, să spălați cu ușurință tot ce a mai rămas în ei, și, de asemenea, grăbiți procesul de îndepărtare al pielii moarte.
  3. După duș, aplică un ulei de corp sau o altă cremă hidratantă pe piele pentru a o hidrata corespunzător.

Acest tratament cu perie uscată ar trebui să dureze aproximativ 5 până la 10 minute pe sesiune. Evitați să vă periați pielea prea mult timp, deoarece expunerea prelungită la perie ar putea provoca iritații.

 

Articole similare