marți, 24 noiembrie 2020

Ce este verificarea obligatorie la păcănele online? KYC pe înțelesul tuturor

După ce v-ați deschis cont la orice casă de pariuri online, în termen de 30 de zile, este obligatoriu să finalizați procedura de verificare a identității, cunoscută și sub numele de KYC (Know Your Customer).

Concret, angajații operatorului vă solicită să le trimiteți copii după documente care să confirme că datele completate în formularul de înregistrare sunt cele reale. Fișierele pot fi trimise pe email sau pot fi încărcate direct pe platforma de pariuri, accesând secțiunea specială din contul personal. Denumirea respectivei secțiuni diferă de la o casă de pariuri la alta.

Ce se solicită?

Toate agențiile de pariuri online cer, în primul rând, o copie după cartea de identitate. Permisul de conducere și pașaportul sunt asimilate în această categorie. Apoi, este solicitată o copie după cardul bancar folosit pentru alimentarea contului, în caz că optați pentru respectiva modalitate. Rațiunea este simplă: operatorul vrea să se asigure că titularul contului de pariuri este și titularul cardului. Altfel, cineva care găsește un card pe stradă, sau fură unul, poate juca la pariuri.

Trebuie să fiți atenți la indicațiile primite. Se cere copie față/verso de pe card, însă unele cifre trebuie acoperite. Reprezentanții operatorului specifică clar care parte din card nu trebuie să fie lizibilă, pentru a se elimina orice pericol ca altcineva să folosească acest instrument, având toate datele la dispoziție.

Ca măsură de precauție suplimentară, pentru a verifica și dacă adresa completată în formularul de înregistrate este reală, unele case de pariuri online le cer pariorilor și o copie după o factură utilități, sau după un extras de cont bancar.

Documentele trimise sunt verificate cu atenție de angajații specializați ai operatorului, care le validează sau nu le validează, în cazul în care ele nu corespund cerințelor sau nasc suspiciuni. Este posibil ca ei să îl contacteze telefonic pe client pentru a-i cere lămuriri suplimentare și chiar să ceară o fotografie cu el ținând în mână cartea de identitate.

Legea este clară

Există mulți pariori care își exprimă dezacordul cu această formă de control, fie pentru că sunt prea comozii și nu le place că trebuie să stea să facă acele copii, fie pentru că nu li se pare în regulă să transmită documente care conțin date personale.

Dacă vă numărați printre ei, trebuie să știți că nu aveți de ales. Procedura KYC nu este un moft al caselor de pariuri online, ci este impusă prin lege. Potrivit articolului 129 alineatul (5) din Decizia nr. 111/ 24.02.2016, conturile de pariuri neverificate în termen de 30 de zile de la deschidere trebuie închise, iar banii de pe cont trebuie transferați în conturile statului fără ca jucătorul să aibă posibilitatea de a-i mai recupera.

Totuși, ar trebui să fi depășit vremea neîncrederii în operațiunile online. Datele personale și tranzacțiile financiare făcute pe platformele de pariuri online sunt protejate cu SSL (Secure Sockets Layer), sistem folosit și de către bănci. Pe principiul acesta, nimeni nu ar trebui să își țină banii în bancă.

Prin KYC, casele de pariuri online se asigură că nu au clienți minori, elimină conturile multiple făcute de jucătorii care vânează bonusuri și contribuie la lupta contra spălării banilor. Înainte de a fi introduse reținerea impozitului la sursă, verificarea identității la pariurile sportive ajuta și la depistarea celor care nu își declarau veniturile din pariuri sportive.

Oricum, puteți juca la pariuri și înainte de a fi validat contul, doar că nu puteți retrage bani. Pariați, urmăriți secțiunea de rezultate pariuri sportive ca să vedeți dacă ați câștigat, iar după confirmarea identității retrageți fonduri oricând doriți.

loading...
error: Content is protected !!