Economic

Ce accesorii trebuie să montezi sistemului de încălzire?

Să instalezi o centrală termică este un lucru destul de uzual în zilele prezentului. Ai nevoie de calorifere, tubulatură, filtre, fitinguri, centrala termică, o echipă de meseriași, robineți și ești gata să instalezi primul tău sistem de încălzire. Dar ce poți face pentru a crește eficiența sistemului, pentru a plăti mai puțin la facturile lunare, dar și pentru a prelungi durata de viață a sistemului?

Poți să te folosești de anumite componente de tehnologie înaltă care îți ajută sistemul să fie mai performant. Iată care pot fi aceste accesorii:

Filtru magnetic pentru impurități

Până când am învățat că trebuie să ne protejăm mai bine sistemele sanitare și de încălzire, am suferit foarte mult din pricina defecțiunilor cauzate de sedimentele care sunt aduse odată cu apa care circulă prin sistem. Pentru că particulele de magnetită, adică fragmente foarte mici de materiale feroase, rugină, pilitură de fier se depun pe instalație, pe țevi, în interiorul centralei, acest lucru duce la defecțiuni mult mai frecvente.

Filtrul anti-magnetită este montat pe țeava principală a sistemului exact la intrarea apei în centrala termică, punând astfel o barieră care ar fi adunat toate aceste particule de magnetită. Deși filtrul este numit anti-magnetită, asta nu înseamnă că va reuși să blocheze doar particulele magnetice. Filtrul este capabil să blocheze toate particulele feroase atât magnetice cât și non-magnetice.

Sondă de temperatură

Sonda externă de temperatură este extrem de importantă pentru cei care vor să crească eficiența sistemului de încălzire din locuință. Asta pentru că oferă centralei informații despre temperatura din mediul exterior. Dacă te-ai întrebat de ce este important ca centrala să știe ce temperatură este afară în loc să știe ce temperatură este înăuntru, să știi că sunt la fel de importante amândouă.

Dacă afară sunt -10 grade, iar tu îți dorești să ai 23 de grade în locuință, centrala va depune un efort și va menține apa la o anumită temperatură. Dar dacă afară sunt 20 de grade cu plus, evident că centrala va putea să ajusteze temperatura din instalație astfel încât să mențină temperatura stabilă înăuntru, dar să consume mult mai puține resurse. Centrala care nu știe ce temperatură este afară, va menține arderea mai intensă fără să fie nevoie, iar asta va crește costurile.

Coșuri de fum

Ceea ce nu îți dorești de la sistemul tău de încălzire care folosește coș de fum ceramic este ca acesta să se defecteze, să se înfunde sau să îți provoace o neplăcere din pricina căreia să nu mai poți utiliza soba sau dispozitivul de încălzire. De aceea trebuie să apelezi la un coșuri de fum de calitate și care să aibă o durată de viață cât mai mare, care pot rezista la toate tipurile gaze emanate și evident, să facă aceste lucruri eficient.

Mare parte din performanța unui sistem de încălzire provine și de la modul în care sistemul eliberează noxele.

Concluzie

Sistemele de încălzire, atât cele clasice de apartament, pe bază de centrală termică, dar și cele întâlnite mai frecvent în mediul rural pot fi îmbunătățite foarte mult cu ajutorul accesoriilor potrivite. Mai bine crești eficiența sistemului decât să dai banii pe reparații.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker