marți, 24 noiembrie 2020

Câți aleși locali va avea județul Buzău în următorii patru ani

Autoritatea Electorală Per­manentă a publicat lista centralizată a numărului de consilieri aferenți fiecărei unități administrativ-teritoriale din județul Buzău, pusă la dispoziție de Ministerul Afa­ce­rilor Interne și de Instituția Prefectului, stabilită printr-un ordin al prefectului emis pe 13 iulie.

Numărul membrilor Consiliului Județean, respectiv al fiecărui consiliu local  a fost stabilit în funcție de numărul locuitorilor județului, respectiv comunei, orașului sau municipiului respectiv, conform numărului de locuitori care au domiciliul în unitatea admi­nistrativ-teritorială respectivă, raportate de Institutul Na­țional de Statistică la data de 1 ianuarie 2020.

Astfel, Consiliul Ju­dețean Buzău va avea 32 de membri în legislatura 2020-2024, cu unul mai puțin decât în ultimii patru ani. De menționat este că în 2016 președintele Consiliului Ju­dețean a fost ales indirect, prin votul consilierilor ju­dețeni. Începând din acest an, locuitorii județului vor alege prin vot direct preșe­­din­­tele Consiliului Județean, așa cum s-a întâmplat la alegerile locale din 2008 și 2012.

În ceea ce privește nu­mărul de consilieri locali din unitățile administrativ-teritoriale din județ, aceștia vor fi în număr de 23 în municipiul Buzău, 19 la Râmnicu Sărat, 17 la Nehoiu și câte 15 în Pogoanele și Pătârlagele. Numărul aleșilor locali din comune variază între 9 și 15.

Astăzi începe perioada electorală pentru alegerile locale

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) infor­mează că în data de 29 iulie 2020 începe perioada electorală aferentă alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din data de 27 septembrie 2020. Campania electorală începe pe 28 august 2020.

Principalele repere calendaristice ale acestei perioade sunt următoarele:

  • 2 august – constituirea Biroului Electoral Central;
  • 7–11 august: perioada de înregistrare a alianțelor electorale;
  • 7–18 august: perioada de depunere a candidaturilor;
  • 8 august: constituirea birourilor electorale de circumscripție;
  • 24 august: rămânerea definitivă a candidaturilor;
  • 22 septembrie: tipărirea buletinelor de vot;
  • 22 septembrie: desemnarea președinților bi­rourilor electorale ale sec­țiilor de votare și a locțiitorilor acestora, prin tragere la sorți computerizată;
  • 26 septembrie, ora 7.00: încheierea campaniei electorale;
  • 27 septembrie, ora 7.00: începerea votării;
  • 27 septembrie, ora 21.00: încheierea votării.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!