Actualitate

Cum a păgubit un buzoian sala de jocuri unde lucra folosind o singură bancnotă de 100 lei

Un tânăr de 30 de ani din Buzău a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare după ce a jucat la păcănele banii firmei pentru a acoperi un gol în gestiune.

Totul s-a întâmplat la începutul anului trecut, pe 8 ianuarie, după ce bărbatul, supraveghetor al unei săli de jocuri, a constatat că avea o lipsă în gestiune de 720 lei și a început să joace la un aparat de jocuri cu speranța că va câștiga bani pentru a acoperi lipsa. Astfel, a folosit o bancnotă de-a sa în valoare de 100 lei și a introdus-o în aparat iar, după ce a pierdut suma de bani, folosind cheia pe care o avea în posesie în baza atribuțiilor de serviciu, a  deschis aparatul și a luat bancnota de 100 lei, rein­troducând-o în aparat, re­petând acest lucru până când a cauzat un prejudiciu de 4.828 lei, reprezentând contravaloarea impulsurilor consumate, moment în care a decis să se oprească.

Totul a fost înregistrat de camerele de supraveghere, iar responsabilii departamentului de moni­to­rizare au anunțat imediat managerul de zonă al societății în cauză care a efectuat un control chiar în aceeași zi. Aceasta a mers la locație pentru a face verificări, întrucât anga­jaților le este interzis să joace la aparatele societății și l-a găsit pe inculpat, care a recunoscut că din cauza unei lipse în gestiune, a jucat la apa­ratele de tip slot machine sperând să acopere suma lipsă.

În urma inventarului, s-a constatat lipsa din ges­tiune a sumei de 4.828 lei.

La începutul acestui an a fost trimis în judecată pentru delapidare, iar zilele trecute și-a aflat sentința la Judecătoria Buzău. Tânărul de 30 de ani era angajat din luna mai 2018 ca suprave­ghetor al sălii de jocuri. Acum a rămas pe drumuri și s-a ales și cu o condamnare.  În final, buzoianul a recunoscut fapta și a declarat magistraților că regretă fapta comisă, expri­mându-și inten­ția de a achita prejudiciul cauzat firmei la care a lucrat. El a precizat că a pornit demersurile, dar că din cau­za situației create de pandemie nu le-a mai putut definitiva.

Instanța a dispus suspendarea executării pedepsei închisorii de un an sub supraveghere pe un termen de supraveghere de 2 ani.

Un comentariu

Articole similare