luni, 30 noiembrie 2020

Buzoianca Irina Pană, a doua cea mai mare notă la admiterea de anul acesta la Medicină

Anul acesta s-a înregistrat o concurență record la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, aproape 3 candidați pe un loc. Ca și în anii precedenți, Buzăul a fost reprezentat cu cinste la admiterea la Medicină. Irina Pană, unul dintre buzoienii cu media 10 la Bacalaureat, a obținut a doua cea mai mare notă de la admiterea din acest an.

Mai exact, ca în fiecare an, la Medicină au fost admiși fără examen, cu punctaj maxim (100 puncte) elevii olimpici. Dincolo de olimpici, prima notă, 9,90 (99 puncte), a fost obținută de patru concurenți, iar cea de a doua notă, 9,80 (98 puncte), a fost obținută de 13 candidați. Unul dintre aceștia este buzoianca Irina Pană, absolventă a Colegiului Hasdeu.

Pentru Irina acest rezultat nu este o întâmplare. Buzoianca a absolvit Școala nr. 1 cu media 10 și a luat Evaluarea Națională și Bacalaureatul cu media 10.

„Am obținut 98 de puncte la admiterea la Medicină, a doua medie la admiterea din acest an. A fost o experiență interesantă. Un examen foarte bine organizat: o sală foarte mare (n.r. – la Romexpo) împărțită în mai multe pavilioane cu câte 100 de elevi. Examenul a durat două ore și jumătate, iar subiectele au fost OK; poate puțin mai dificile decât cele de anul trecut. Mulți dintre colegii mei au obținut peste 90 de puncte”, a declarat pentru OPINIA Irina Pană.

„Vreau să fac neuro-chirurgie, să mă specializez în străinătate, dar să mă întorc în România pentru a ajuta poporul meu”

Pentru Irina Facultatea de Medicină este un vis devenit realitate. Așa cum declara după Bacalaureat, buzoianca vrea să devină neuro-chirurg și să îi ajute pe cei din jur. „Aș vrea să fac neuro-chirurgie și să merg să mă specializez undeva în străinătate, dar să mă întorc în România pentru a-i ajuta pe cei ce mi-au fost alături și să ajut poporul meu. Și părinții mei sunt medici, dar dincolo de asta, eu sunt o fire empatică pe care a pasionat-o omul mereu. Mi-am dorit mereu să îmi folosesc talentul cu care am fost înzestrată pentru a-i ajuta pe cei din jurul meu și cred că Medicina este potrivită pentru așa ceva”, a declarat Irina Pană.

„Am simțit că nopțile de oboseală și toată munca depusă nu au fost în zadar”

După aflarea rezultatului, Irina mărturisește că a simțit că tot efortul depus de-a lungul ultimilor an a meritat. „Rezultatul, a doua cea mai mare notă la admiterea de anul acesta de la Medicină, a fost o surpriză pentru mine. M-am bucurat foarte mult. Am simțit că nopțile de oboseală și toată munca depusă nu au fost în zadar. Sunt extrem de bucuroasă că am ajuns la această facultate și că voi deveni medic”, a mai spus Irina Pană.

„Lucrarea mea a fost corectată chiar ultima”

Organizat în premieră la Romexpo din cauza condițiilor impuse de pandemie, examenul de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București le-a oferit concurenților rezultatele pe loc. Emoțiile Irinei au fost cu atât mai mari cu cât lucrarea ei a fost corectată ultima. „Toată ziua examenului a trecut ca o clipă. Am intrat în examen, corectura s-a făcut pe loc, în sală, de față cu concurenții. Lucrarea mea a fost corectată chiar ultima și asta a făcut să se adune emoții și mai mari. Când am văzut nota afișată pe ecran în sală am fost extrem de ușurată”, a mai declarat pentru OPINIA Irina Pană.

 

 

 

loading...
error: Content is protected !!