Economic

În cât timp poate învăța un copil o limbă străină? Află cum îl poți ajuta!

Cunoașterea unei limbi străine de circulație internațională a devenit în prezent foarte necesară. Indiferent că vorbim despre călătoriile de plăcere, pentru studii sau afaceri în alte țări sau de activitatea profesională în cadrul unei multinaționale, limba engleză rămâne pe primul loc în top.

Cât de repede se poate învăța o limbă străină?

Specialiștii în educație au constatat că limbile cel mai greu de învățat sunt cele al căror alfabet cuprinde alte caractere față de cele ale limbii native a persoanei interesate. Este cazul, spre exemplu, al limbilor rusă și chineză – pentru cei a căror limbă maternă se scrie cu caractere latine.

În schimb, cel mai ușor de asimilat sunt limbile care fac parte din aceeași familie (romanice, slave, germanice etc.). Avantajele învățării unei limbi înrudite se regăsesc în două aspecte: scrierea cu aceleași caractere și vocabularul parțial comun sau cel puțin asemănător.

Cu toate acestea, pentru români, chiar dacă limba română face parte din grupul limbilor romanice, s-a dovedit că limba engleză este destul de ușor de asimilat – deși aceasta este o limbă de origine germanică.

Principalul motiv este că engleza este o limbă cu care luăm contact zilnic, prin muzică, filme, internet. Unele cuvinte din engleză au fost deja asimilate în limba română. Ne-am obișnuit cu ele atât de mult, încât nici nu le mai considerăm străine. Este cazul unor cuvinte ca: weekend, job, task, meeting, call etc.

În orice caz, pentru a învăța corect și într-un timp cât mai scurt o limbă străină, este nevoie de structurarea materiei și de îndrumarea unui profesor. Iar dacă ți-ai propus ca tu sau copilul tău să învățați o limbă străină, orientează-te de la bun început către cursurile acreditate.

Prin ce diferă cursurile pentru copii de cursurile pentru adulți?

Dacă un adult care nu a avut contact cu limba engleză în școală poate deveni fluent în vorbire și scriere în aproximativ 6 luni de cursuri intensive, un copil poate învăța mult mai repede. Specificul unor cursuri de limba engleză pentru copii constă în adaptarea materiei pentru vârsta lor, interactivitate și învățare sub formă de joacă.

Este perfect adevărat că unui adult îi vor fi de folos cunoștințele de gramatică acumulate în perioada anilor de școală, însă specialiștii au constatat că o limbă străină se învață cel mai ușor în copilăria fragedă, chiar și în lipsa acestor cunoștințe.

Un alt avantaj pe care îl au cei mici este că, fiind o generație în relație strânsă cu tehnologia, iau contact foarte devreme cu termenii folosiți în gaming și în domeniul IT – cea mai mare parte dintre aceștia fiind tot în limba engleză.

Cât durează învățarea limbii engleze?

Răspunsul poate diferi de la persoană la persoană. Există copii care au o înclinație nativă către învățarea unei limbi străine și alții care au o inteligență orientată mai degrabă către matematică sau alte domenii.

Totuși, buna organizare a materiei de către profesor și metodele pedagogice moderne pot face minuni. Există copii care reușesc să învețe noțiunile de bază și să capete fluență în exprimare după doar câteva luni de cursuri intensive de la English Kids Academy, urmate fizic sau online.

Dacă ești părinte și vrei să-ți ajuți copilul, urmărește-i pas cu pas progresele și repetă împreună cu el noțiunile noi, chiar și sub formă de joacă sau în timp ce desfășurați activitățile obișnuite. Pe măsură ce progresează, încurajează-l să urmărească filmulețe în limba engleză fără subtitrare. Astfel, se va obișnui și cu pronunția corectă și va asimila tot mai multe cuvinte.

Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile pe care le poți face, astfel încât să îți susții copilul pe parcurs. De bază rămâne, însă, învățarea corectă de la un profesor specializat, în cadrul unor cursuri adaptate vârstei copilului.

Sursa foto: Pixabay.com

 

Articole similare