Economic

Care sunt cei mai buni cărbuni pentru grătar?

Nu credem că exista cineva care poate refuza atmosfera unei ieșiri la grătar, organizat alături de prieteni și familie, într-un weekend în curtea casei sau undeva în aer liber, la iarbă verde! Desigur, pentru a te bucura cu adevărat de carne suculentă și legume gătite perfect pe grill, e nevoie să respecți anumite condiții. Pe lângă calitatea grătarului în sine sau a preparatelor alese pentru grill, conteaza neașteptat de mult, și ce fel de cărbuni folosim pentru grătar.

În acest sens, cu ajutorul prietenilor noștri de la Pefoc, echipă 100% românească, ce activează de peste 20 de ani în domeniul comercializării unei game complete de soluții termice alternative, modele premium de șeminee, sobe fermecătoare, coșuri de fum profesionale, dar și modele de  grătare grădină Sibiu, ne vor învăța cum se aleg cei mai buni cărbuni pentru un grătar perfect.

Desigur, neștiutorii ar putea afirma: “Cărbunele este cărbune și atât!”. Însă, este interesant că aceiași oameni, aleg cu grijă sursa/producătorul de carne, pentru că o consideră importantă! Deci, cunosc diferențele dintre o carne luată dintr-un magazin de larg consum și una luată dintr-un magazin specializat sau carmangeria preferată… Ei bine, același lucru se aplică și în privința cărbunelui pentru grătar!

Cum se aleg cei mai buni cărbuni pentru un grătar perfect?

Cei mai buni cărbuni pentru grătar se împart în 2 categorii principale: brichete și cărbuni din lemn.

Brichetele este format din reziduuri de cărbune din lemn (praf) amestecat cu diferiți compuși pentru a-l lega și a-i da o formă o formă rotunjită, nu ca cea imperfectă a cărbunelui din lemn. Acesta nu are un miros natural, ci un iz petrolier, chimic. Deși avantajul unui brichete grătar este că arde la o temperatură constantă datorită formei, acesta nu poate ridica foarte mult temperatura combustiei, fiindcă nu are consistența lemnului sau a cărbunilor din esență lemnoasă.

Cărbunele din lemn natural este format din lemn de esența tare (fag, stejar, nuc etc), are diferite dimensiuni, dar în general, el trebuie să conțină bucăți cât un pumn de mari. Dimensiunea și densitatea cărbunilor din lemn natural va oferi consistență, nu se vor consuma la fel de repede și oferă o aromă naturală cărnii sau preparatelor puse pe grătar. Acest cărbune va genera o temperatură mai mare și se va păstra mai mult timp decât brichetele.

În funcție de tipurile de lemn din care se produce cărbunele, acesta este de mai multe feluri. Poti alege cărbune din lemn de esență tare (stejar) cu o durată de ardere îndelungată, ca să poți găti la temperaturi joase prin metoda slow cooking (până la 10 ore continuu). Mai poți alege și cărbune din lemn cu o ardere rapidă, care îți va oferi posibilitatea de utilizare a grătarului pentru a găti la temperaturi înalte, steak-uri delicioase.

Așadar, tipul de cărbune folosit este foarte important, am putea spune chiar vital pentru un grătar, pentru că fumul generat de acesta, influențează decisiv gustul mâncării, aspectul acesteia, precum și procesul de ardere. Evident, pe lângă tipul cărbunilor, este foarte important să ai și un grătar confecționat din materiale de calitate superioară.

Pe site-ul www.pefoc.ro poți comanda simplu și rapid dintr-o gamă întreagă de grătare pe cărbuni premium sau economice, grătare pe gaz, grill-uri electrice pentru interior, dar și o serie fermecătoare de modele grătare de grădină zidite din cărămidă, perfecte pentru a înfrumuseța grădina sau curtea casei tale!

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker