Administrație

Compania de Apă începe lucrările pe 43 de străzi din municipiu

În curând, cel mai probabil în această vară, vor începe lucrările pe 43 de străzi din municipiu care se confruntă des cu probleme cauzate de conductele vechi, a anunțat Simona Săvulescu, directorul Companiei de Apă. 320 milioane de euro, la atât se ridică finanțarea europeană obținută de Compania de Apă prin care se vor realiza investiții în patru orașe și în 19 comune din județ. Dintre acestea, 30 de milioane sunt destinate lucrărilor din municipiul Buzău care, deși vor cauza un anumit nivel de disconfort, sunt necesare pentru a îmbunătăți calitatea apei.

„Vor fi străzi mari și vor fi străzi cu răspândire în întregul municipiu. Va fi un disconfort (…) Cum va stabili Poliția că vom deschide punctele de șantier, așa vom face. Cel mai probabil, începând din vară (vor începe lucrările, n.r.), pentru că, noi autorizația de construire pentru lucrările pe municipiul Buzău deja o avem, se pot începe efectiv lucrările după aprobarea Comisiei”, a declarat Simona Săvulescu, în cadrul unei emisiuni a postului Campus TV.

Conductele de pe străzile vizate au cauzat oprirea apei în mai multe rânduri, pentru a fi „peticite”, dar este clar că soluția pe termen lung o reprezintă înlocuirea acestora. „Deși e o problemă pe care noi am reușit să o rezolvăm prin stațiile de filtrare pe care, în anii 2019-2020, le-am implementat în toate locurile unde puteam să instalăm stații de filtrare, prin înlocuirea conductelor vor fi scoase din uz acele conducte în care sunt depuneri de ani de zile și care, în situațiile în care sunt creșteri de consumuri, din cauza vitezei crescute de curgere a apei, antrenau și din depunerile de pe acele țevi. De asemenea, vor fi înlocuite conducte din zone unde avem destul de multe incidente, avarii care presupun oprirea apei pentru o perioadă de mai mult de șase ore”, a mai spus directorul Companiei de Apă.

Cu toate că lucrările sunt necesare, reprezentanții Companiei de Apă vor începe treaba în funcție de avizul Poliției Buzău, care va decide în ce ordine se vor deschide șantierele de pe străzi.

Articole similare