Politic

Candidaturile USR la Primărie și Consiliul Județean, contestate printr-o petiție publică

Irinel Cîrstea a fost ales, duminică, președinte al organizației județene a Uniunii Salvați România, după un scrutin care l-a pus față în față cu candidatul acestei formațiuni la președinția Consiliului Județean, Gabriel Ștefan Ionică. Cîrstea, care a mai condus organizația USR Buzău în timpul alegerilor europarlamentare de anul trecut, este și candidat al formațiunii la Primăria municipiului Buzău.

Postul de lider județean al USR Buzău a rămas liber după demisia profesorului Valeriu Mocanu, urmată și de plecarea acestuia din partid; președinția interimară a organizației fusese preluată de Claudia Cristea, cea care conduce organizația muni­cipală.

Alegerile pentru conducerea organizației jude­țene a Uniunii Salvați România vin pe fondul unei situații tensionate atât în interiorul USR Buzău – măcinată de scandaluri interne, excluderi și demisii -, cât și între această formațiune politică și parte­nerul electoral oficial, Partidul Libertății, Unității și Solidarității. Tensiunea a atins cote maxime în momentul în care s-a aflat că actuala conducere – de acum cu acte în regulă, respectiv Irinel Cîrstea și Claudia Cristea – au acceptat să negocieze, peste capul condu­cerii centrale și fără să informeze partenerul de alianță, PLUS, cu PRO România, în vederea unei colaborări electorale. Chestiune care nu a mișcat prea mult conducerea centrală a USR, date fiind relațiile mai mult decât cordiale dintre liderul Dan Barna și președintele PRO România, Victor Ponta.

Nemulțumirile din interiorul USR Buzău, alimentate, cu siguranță, și de cei care au părăsit, într-un fel sau altul, partidul, au dat pe dinafară și s-au materializat într-o petiție publică prin care se cere organizației centrale, se invalidase candidaturile la Primăria Buzău și la președinția Consiliului Județean a lui Irinel Cîrstea, respectiv a lui Gabriel Ștefan Ionică. Semnatarii petiției, pe care o găsiți AICI, susțin, printre altele, că cei doi nu îndeplinesc nici măcar criteriile din Regulamentul de Admitere a Membrilor în USR, în vigoare: „Nu a deținut sau nu a candidat  pentru funcții de demnitate publică, de conducere în administrația publică sau în companii de stat, susținut de vreun partid parlamentar, la nivel local”. Astfel, conform semnatarilor petiției, Cîrstea a participat la alegerile locale din 2016 din partea Partidului Mișcarea Populară, iar Ionică a fost membru al Partidului Național Liberal și director la Administrația Domeniului Public Râmnicu Sărat. De altfel, OPINIA a semnat în mai multe rânduri acest aspect, fapt care a provocat, însă, reacții vehemente de negare din partea celor în cauză.

3 Comentarii

  1. S-au adunat si aici … mustele ca la … ! Promitea ceva USR-ul asta , dar „l-au penetrat” jmekerii cu epoleti !

  2. Acum sunt 27 de semnături. Ziua și semnătura. Dacă se menține rata prin octombrie se ajunge la 100 și candidaturile nu se mai pot schimba. Cum spuneam, partid serios.

  3. Amuzant. 26 de semnături ale petiției. Se speră să se ajungă la 100. Partid puternic.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker