luni, 10 august 2020

VIDEO | Toma: ,,Îmbunătățim permanent infrastructura Buzăului”

Asfaltarea trotuarelor din cartierul Dorobanți II – unde au fost asfaltate toate străzile pe parcursul anului trecut – se apropie de final, a anunțat primarul Constantin Toma într-o înregistrare video intitulată ,,Îmbunătățim permanent infrastructura Buzăului”, pe care a posta­-t-o pe pagina sa oficială de Facebook. El spune că, după încheierea lucrărilor în acest cartier, va veni rândul trotuarelor din Dorobanți I, Broșteni, Micro XIV și Crâng II.

,,În Dorobanți II, pe strada Cașoca, mai avem foarte puțin și vom finaliza toate trotuarele aferente străzilor care au fost asfaltate anul trecut. Acestea sunt lucrări care, practic, nu s-au făcut niciodată. Acest cartier, în care am locuit și eu la începutul carierei mele profesionale, în 1984, atunci se construia și ce s-a făcut atunci așa a rămas. Este cazul să reabiltăm fiecare cartier, fiecare zonă a orașului, ca și cum numai acolo ar fi oraș; vom ajunge să avem, într-un timp relativ scurt, ceea ce am promis: un oraș modern. Această echipă se va deplasa, după finalizarea trotuarelor pe Cașoca, pe străzile și pe trotuarele din Dorobanți I, din Broșteni, din Micro XIV și din Crâng II. Vom continua să asfaltăm toate trotuarele și, într-o altă etapă, vom veni și cu asfaltarea și reabilitarea tuturor parcărilor”, a spus Toma.

Primarul a mai precizat că, în acest moment, conti­nuă asfaltarea unor străzi importante în oraș: ,,De asemenea, vom continua cu asfaltarea unor străzi importante din Buzău; în momentul acesta suntem în cartierul Orizont, suntem aproape de finalizare în centrul orașului – și mă refer la străzile Oltețului, Griviței și Mircea T. Bădulescu -, urmând să deschidem un alt mare șantier, pe străzile care au legătură cu Gara; mă refer la strada Horticolei, se lucrează la proiect în acest moment. Se mai lucrează pe străzile Republicii și 1 Decembrie 1918, dar, bineînțeles, într-o primă fază se lucrează la sensul giratoriu din fața Gării, pentru a putea apoi avansa pe cele două străzi amintite mai sus. Aici, cu siguranță, vom începe cu trotuarele, pentru că, practic, pe aceaste străzi nu mai sunt trotuare”, a mai spus acesta.

Două monumente în giratoriul de la Gară

Sensul giratoriu din fața Gării va fi finalizat până la sfârșitul lunii august, a mai anunțat primarul, care a spus că în acest loc vor fi amplasate două monumente. Toma a vorbit și despre semnificația lor. ,,În acest sens giratoriu vor fi două monumente: o locomotivă din patrimoniul cultural național, o locomotivă Malaxa din anul 1936; ce simbol mai frumos pentru a sărbători 150 de ani de la intrarea primei locomotive în Gara Buzău, locomotivă în care se afla însuși Regele care inaugura calea ferată București-Buzău-Brăila? Legat de o semnificație aparte, Buzăul este cea mai mare localitate din lume care se află exact la jumătatea distanței dintre Polul Nord și Ecuator, adică 5.100 de kilometri și un pic vizavi de alți 5.100 de kilometri și un pic. Este o realitate geografică de care trebuie să fim mândri și pe care trebuie să o punem în evidență și printr-un mic monument pe care îl vom ridica aici”, a mai spus primarul Constantin Toma în înregistrarea video pe care a postat-o pe pagina sa oficială de Facebook.

,,În această zonă vor fi lucrări importante, se știe ce trafic este; așa cum spuneam, se lucrează la proiectele tehnice, având deja în atenție și finanțări obținute strada 1 Decembrie 1918, strada Republicii și strada Horticolei. Nu oprim niciun moment investițiile în infrastructura buzoiană, pentru că, în vreo doi ani de zile, Buzăul ar trebui să închidă, sper eu pentru totdeauna, sau pentru viitorii 30-40 de ani, imaginea de oraș fără asfalt, cu străzi foarte proaste, cu trotuare foarte proaste, cu parcări aproape inexistente”.

 

Îmbunătățim permanent infrastructura Buzăului!

Gepostet von Constantin Toma am Freitag, 10. Juli 2020

loading...
error: Content is protected !!