Cultură

Premii pentru doi elevi buzoieni din partea Societății de Chimie din România

Doi elevi buzoieni au fost premiați de Societatea de Chimie din România (SChR) la Olimpiada Națională de Chimie, desfășurată anul acesta în premieră la Buzău, în perioada 28 aprilie – 2 mai. Este vorba despre elevul Rareș Răzvan Gheorghe, elev în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială „Cpt. Av. Mircea T. Bădulescu”, și Denisa Georgiana Banu, elevă în clasa a VII-a la Colegiul Național „B.P. Hasdeu”, pentru rezultatele deosebite obținute la proba teoretică a competiției la care au luat parte 340 de elevi din întreaga țară.
Societatea de Chimie din România (SChR) a acordat premii pentru lucrările cele mai bine cotate la fiecare clasă, șase premii pentru proba teoretică și zece premii pentru proba practică. Fiecare premiant a primit suma de 500 lei, medalie și diplomă SChR. De asemenea, toți participanții au primit o plachetă personalizată. Aceste premii s-au adăugat celor primite de la Ministerul Educației.
Acad. Marius Andruh, președinte al Comisiei Centrale a Olimpiadei Naționale de Chimie, a apreciat că organizarea la Buzău a competiției naționale de chimie reprezintă o recunoaștere a rezultatelor școlii buzoiene. Acesta a declarat „orașul Buzău găzduiește pentru prima dată Olimpiada Națională de Chimie. Este o recunoaștere a prestigiului școlii buzoiene, care a adunat, prin elevii ei și datorită devotamentului unor profesori iluștri, numeroase premii și medalii la concursurile naționale și internaționale.” Mai multe AICI.

Articole similare