Economic

Cadastru gratuit 2022. În ce localități buzoiene încep lucrările

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a anunțat că din vară începe înregistrarea sistematică a proprietăților în evidențele de cadastru și carte funciară în 228 de comune din 36 de județe. Lucrările se desfășoară în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF) și sunt gratuite pentru cetățeni. Finanțarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020.

ANCPI a anunțat miercuri, 27 iulie, că a semnat contractele cu prestatorii lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor pentru 228 de unități administrativ-teritoriale (UAT), care vor fi cadastrate integral din fonduri europene. Lucrările ar urma să înceapă în această vară și au termen aproximativ 24 de luni.

În județul Buzău sunt patru comune care vor beneficia de această cadastrare gratuită. Este vorba despre Stâlpu, Ulmeni, Țintești și Valea Râmnicului.

Conform informării citate, ANCPI este beneficiarul Proiectului major „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, care completează obiectivul PNCCF, prin realizarea lucrărilor de cadastru pentru 5.758.314 de hectare din 660 de UAT situate în zone rurale ale României.

Valoarea totală a proiectului este de 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 de euro reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană și 46.933.673 de euro – cofinanțare de la bugetul de stat.

Articole similare