Politic

Buzoianul Vlad Teohari începe războiul în justiție cu gruparea din USR care i-a invalidat candidatura la Parlament

Buzoianul Vlad Teohari începe războiul în instanță cu gruparea din jurul președintelui Uniunii Salvați România care i-a invalidat candidatura la alegerile parlamentare din 6 decembrie; el fusese desemnat, în mod stautar, să candideze din partea USR-PLUS Diaspora pentru un post de parlamentar. Anunțul a fost făcut de Teohari pe Facebook, printr-o postare intitulată Invalidarea – sezonul 2”.

„Au trecut alegerile, a trecut Crăciunul, s-au ales miniștrii, noul Parlament și-a intrat serios în drepturi, iar campania de vaccinare a început. O așteptare destul de lungă, dar presărată cu aceste evenimente importante.

Consider că a venit momentul să dau startul inevitabilului proces în instanță, lung de câțiva ani de zile, care se va îndrepta în special împotriva celor 20 de persoane care au votat favorabil/acceptat invalidarea mea și sper ca prin nedreptatea comisă să obțin ceva pentru societate. Nu pentru mine, ci pentru comunitate. Nu de unul singur, ci cu ajutorul multor colegi și prieteni.

Mâine (luni, 28 decembrie, n.r.) e ziua în care voi depune actiunea în instanță împreună cu Dumitru Dobrev, avocatul care mă va reprezenta. Voi cere despăgubiri materiale semnificative de la oamenii care vor fi găsiți vinovați. Este al doilea proces, după cel în care ceream repunerea mea pe liste. Pe acela l-am pierdut din cauză că legile din România nu permit interferențe de genul acesta în treburile interne ale unui partid politic. Am pornit atunci la drum cu șanse infime de câștig. După ce am epuizat orice cale de atac în interiorul partidului, am încercat să repar nedreptatea cum am putut mai bine în justiție. Am pierdut, dar mie nu îmi e frică să pierd. Mă așteptam, chiar dacă psihic era încă o lovitură. Reîncerc cu speranța că dreptate se va face. 

Procesul pe care îl declanșez este o acțiune civilă care permite instanței să intervină. Nu mă va pune nimeni în Parlament, dar pot obține echivalentul nedreptății în bani. Țin să repet că banii nu sunt pentru mine. Nu fac acest efort alături de alți oameni pentru propria bunăstare ci pentru a întoarce în societate nedreptatea mea. Dacă voi obține suma semnificativă pe care o cer, o voi direcționa și investi într-un proiect comunitar. Prin proiect comunitar se pot înțelege lucruri diferite și nu mă hazardez de acum să spun ce anume va fi pentru ca nu știu încă. O voi regândi în funcție de situația de la momentul respectiv.

Consider în același timp ca e o luptă pentru responsabilizarea clasei politice. Dacă nu prin apeluri disperate la valorile morale, atunci prin teama că o mai fi un Teohari care merge mai departe și poate eu ca om politic voi răspunde într-o zi pentru votul pe care îl dau azi. 

Imediat după invalidare i-am asigurat pe colegi că <voi lupta cu toate armele legale ca, dacă nu eu, măcar urmatorii să beneficieze de un tratament corect din punct de vedere politic>. Cazul meu nu s-a repetat. A fost o victorie de etapă, care a venit în urma presiunii publice la adresa conducerii partidului din care fac parte. 

Cred că rezonez cu mulți dintre voi atunci când afirm că am avut o reținere în a da politicii o șansă. Presimțeam de ce.

Rămân în USR cel puțin deocamdată și îmi voi aștepta verdictul. Aportul meu la acest partid s-a diminuat semnificativ și va rămâne așa până la pasul în spate pe care îl așteaptă inclusiv votanții noștri de la conducerea actuală. Sunt convins că instanța va face dreptate și voi lupta pentru ea până la capăt. Oamenii politici vor fi mai responsabili după acest episod. Dacă nu din valori morale, măcar din teama de a da socoteala instanței. Pentru că nimeni nu e mai presus de lege. 

Sărbători fericite!

P.S. M-am mutat în Marsilia, unde încep un capitol nou. Oraș fain și aproape de mare, unde vă astept pe toți cei care mi-ați fost alături la un voley pe plajă, la o plimbare prin Les Calanques, sau la o bere la apus. Doar să îmi dați de știre”, a scris Vlad Teohari pe Facebook.

Reamintim că buzoianului Vlad Teohari i-a fost invalidată candidatura la alegerile parlamentare, susținută de USR-PLUS Diaspora, de către Biroul Național în urma unui aviz negativ de integritate dat de Comisia de arbitraj a partidului, după ce acesta a semnat, anul trecut, o scrisoare deschisă inițiată de Mihai Goțiu și în care peste 100 de membri ai Uniunii Salvaîi România reclamau execuțiile din partid. Demersul fusese determinat de excluderea Olimpiei Ardelean ca urmare unei postări de pe contul ei personal de Facebook, în care sesiza nereguli din cadrul organizației județene Ilfov. În semn de protest față de invalidarea candidaturii lui Teohari, Mihai Martin, membru în conducerea filialei Olt, și-a anunțat demisia, acuzând că echipa Barna continuă acțiunile care au dus USR la scorul mic pe care îl are acum. Istoricul Bogdan Jitea și-a anunțat, la rândul său, demisia din USR Sector 3, afirmând că și el este semnatar al scrisorii generate de excluderea Olimpiei Ardelean și deci pasibil de a fi acuzat de lipsă de integritate.

Anunțul referitor la invalidarea candidaturi lui Vlad Teohari a fost făcut de Olimpia Ardelean, care afirmă că votul a fost foarte strâns, 13-12. Ea susține că cele 13 voturi în baza cărora a fost luată decizia aparțin lui Dan Barna, Cătălin Drulă, Ionuț Moșteanu, Claudiu Năsui, Cristian Alin Moș, Radu Mihail, Vlad Botoș, Liviu Mălureanu, Diana Mureșan, Silvia Dinică, Iulian Bulai,  Cătălin Stancu și Cristina Prună. „Să vă fie rușine! E extrem de nedrept pentru Vlad. Din ce înțelesesem eu, urmau să fie depuse listele de candidați pentru diaspora. Cu o zi înainte l-au invalidat. Pe nimic. Pentru că a semnat o scrisoare deschisă”, a scris Olimpia Ardelean pe Facebook.

În 28 septembrie, Vlad Teohari scria pe Facebook: ”Vă mulțumesc pentru încredere! S-au încheiat alegerile interne pentru Parlamentul României în USR-PLUS Diaspora, unde am reușit să câștig încrederea colegilor. Este o adevarată onoare să am șansa să vă reprezint. Îmi doresc să mulțumesc echipei de campanie care și-a investit timpul într-un mod atât de generos și să felicit comisia organizatorică, precum și pe toți candidații”.

Cine este Vlad Teohari

În anul 2014, la doar 22 de ani, buzoianul Vlad Teohari reușea să inventeze o aplicație care putea salva viața bolnavilor de epilepsie. Mai exact, cu ajutorul unei brățări pe care bolnavii o purtau la mână, aparținătorii lor și persoanele din jur puteau afla când pacientul avea o criză pe stradă și, grație aplicației de pe telefonul mobil, puteau vedea o serie de instrucțiuni pentru a ajuta bolnavul.

Dacă invenția buzoianului s-ar fi bucurat probabil de foarte multă atenție în alte țări, în România ea a fost trecută cu vederea din lipsa unei finanțări. Totuși, în 2015, invenția sa a făcut parte dintre ideile de afaceri calificate în finala globală ImagineCup organizată de Microsoft, obținând o finanțare ASE Startup în valoare de 25.000 de euro.

Vlad Teohari are acum 28 de ani și, după ce s-a lovit de refuzul companiilor din România care îi reproșau că nu are destulă experiență, și-a încercat norocul în străinătate. Astăzi, absolventul Colegiului Hasdeu și al Facultății de Electronică și Telecomunicații este manager de proiect în Franța, la AKKA, principalul jucător pe piața de consultanță în inginerie, compania cu activități în domeniile automotive, aerospațial, feroviar, IT (partener principal pentru grupuri precum Renault, PSA, Fiat, Bombardier, Volvo, Airbus, Alstom, Valeo, Faurecia, France Telecom, Alcatel, Areva).

Un comentariu

  1. O prosteală. Cred că tinerelul nu s-a prins nici până acum că a fost folosit și este folosit și în continuare! Nu i-a pus nimeni pistolul la tâmplă să se înscrie în gașca USR! A făcut-o voluntar cu speranța unor beneficii viitoare. Era să tragă lozul cel mare dar a ieșit cu vițăvercea. Ghinion. Se consolează totuși cu voley pe plajă!

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker