duminică, 28 februarie 2021

Pledoarie pro-vaccinare a medicului râmnicean Adnan Al Aloul, infectat cu Covid 19

Felicitat de prieteni, cunoștințe, foști pacienți, apropiați, cu ocazia zilei sale de naștere, medicul Adnan Al Aloul le-a mulțumit, dar i-a și anunțat că are o formă ușoară de Covid și că speră să încheie acest an cu bine, fiind un an  în care a putut înregistra și unele realizări profesionale, chiar dacă a fost marcat de această pandemie de Covid 19.

„Mulțumesc mult tuturor celor care mi-au scris sau m-au sunat de ziua mea să-mi ureze la mulți ani sau să întrebe de sănătatea mea! Am încercat să răspund la toate mesajele și nu știu dacă am reușit! Pe lângă urări am primit și un cadou special – COVID cu simptome ușoare până acum! Acest an a fost un an greu pentru toata lumea, dar mulțumesc lui Dumnezeu au fost și realizări… așa că a fost în mai multe nuanțe de culori, nu poate să fie totul roz… pentru că așa este viața!”, a transmis pe pagina sa de Facebook medicul Adnan Al Aloul, care își desfășoară activitatea în spitalul suport Covid Râmnicu Sărat.

Tot pe pagina sa de socializare medicul râmnicean pledează în favoarea vaccinării pentru a putea fi învinsă pandemia. În favoarea opiniei sale prezintă și unele argumente. Iată ce scrie medicul pe pagina de socializare: „De când a început pandemia au fost mulți oameni care aveau dubii de existența virusului, unii au scris alții au făcut video-uri, dintre ei erau și medici, dar majoritatea oameni cu anumite interese, foarte greu am depășit această etapă.

Acum sunt aproape aceiași oameni care au suspiciunea  cu privire la eficacitatea vaccinului; era de așteptat acest lucru.

Sunt mai multe firme producătoare pentru acest vaccin, dar care sunt autorizate de FDA până acum: Pfizer si Moderna, dar mai sunt și altele în curs de autorizare și studii preclinice. Vaccinul produs de Pfizer are eficacitate 95%; a publicat rezultatul experimentelor clinice într-o revistă de elită medicală „The New England Journal of Medicine”.

Dacă facem comparație cu vaccinul gripal sezonier unde eficacitatea este în jurul 50%.

Cine este FDA? Food and Drug Administration este biroul responsabil pentru suplimente alimentare, alimente, medicamente, produse din sânge, produse medicale biologice, dispozitive care emit radiații, dispozitive medicale, produse cosmetice și instrumente veterinare. Este o instituție aflată în subordinea Ministerului Sănătății american și a fost fondată în 1862. Nu dă autorizație decât după ce trece prin teste riguroase efectuate de fabricant si o evaluare științifică.

Răspunsul la vaccin s-a făcut rapid: tehnologia modernă este mult mai precisă decât înainte și a devenit totul rapid și precis.

Vaccinul se dă în 2 rapele între ele 3-4 săptămâni, se administrează intramuscular; se poate să apară reacții adverse ușoare ca orice vaccin pentru o zi sau 2.

HAI SĂ ÎNVIGEM PANDEMIA! HAI SĂ NE VACCINĂM!”

loading...
error: Content is protected !!