Muzică

Buzoianca Grațiela Duban, dată în judecată de o mătușă

Grațiela Duban este în proces cu una dintre mătușile sale, fostă șefă la Protecția Consumatorului, pentru o moștenire, o bucată de pământ pe care este plantată viță de vie.  Alături de ea, în fața judecătorilor vor fi chemate, tot în calitate de pârât, și surorile Grațielei Duban, dar și alte rude de-ale actriței, magistrații având de decis ce se cuvine fiecăreia într-o spinoasă problemă a succesiunii.

Astfel, buzoianca este așteptată peste câteva săptămâni în fața magistraților, ca pârât, iar cea care a cheamat-o în judecată este Ifighenia Elena Meica, fostă șefă, în urmă cu câțiva ani, a Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor din Regiunea București-Ilfov. ,,Este o chestiune legată de moștenire care a ajuns la stadiul de proces. E vorba de o viță-de-vie lăsată moștenire. Doamna Ifighenia Elena Meica este mătușa mea. Este verișoara mamei mele și tatăl ei a decedat acum trei ani. Ea este mai în vârstă și, în urma decesului tatălui ei, unchiul Radu, trebuie să facă niște proceduri legale, o succesiune, pentru a-și obține terenul și pentru ca să poată să îl lucreze”, a spus, în exclusivitate pentru Fanatik, Grațiela Duban.

Este adevărat, a explicat actrița, vedetă a unor show-uri precum ,,Survivor România” de la Kanal D sau ,,Ferma” de la Pro TV, chestiunea moștenirii a devenit complicată din cauza faptului că sunt rude de-ale sale care locuiesc în străinătate. ,,Se știe că X ia terenul cutare, Y terenul cutare și totul se împarte la patru. Pentru că mama mea este decedată și am rămas noi, surorile, după ea, ca moștenitoare, am fost noi chemate în judecată, o reprezentăm pe mama. Dar nu puteam face asta la notar, pentru că mai sunt doi moștenitori. Unul dintre ei, o verișoară a mamei mele, este în Canada și este o neînțelegere între ele, între mătuși. De aceea s-a deschis acest proces, mătușa mea Ifighenia vrea să rezolve situația”, a mai dezvăluit Grațiela Duban.

Chiar dacă acum este nevoită să apară în fața judecătorilor, buzoianca recunoaște că nu este prea interesată de moștenirea pentru care i-a fost deschis procesul. ,,Nu mă prea pricep eu la astea, nici nu mă prea interesează. Vom vedea ce facem după judecată”, a mai spus Grațiela Duban, potri­vit aceleiași surse.

Dacă moștenirea nu o prea interesează, chestiunile legate de revenirea pe scenă sunt însă în prim plan pentru soția lui Andrei Duban. De altfel, alături de soțul ei, Grațiela este nerăbdătoare să apară din nou pe scenă. ,,Pregătim pentru 22 ia­nuarie să reluăm spectacolul nostru, comedia <Iubito, îți rămân dator!>, piesă de teatru în care jucăm împreună. E o comedie foarte simpatică, vorbește despre diferențele dintre bărbați și femei, dar nu doar în plan intim, ci și în planurile afective, sociale sau culturale”, a detaliat buzoianca. Iar când vine vorba despre repetițiile pentru piesa în care Andrei și Grațiela Duban sunt singurii actori, lucrurile, recunoaște frumoasă blondină, se complică destul de mult, mai ales că ea și soțul ei au viziuni diferite asupra actului artistic. ,,Am făcut zeci, sute de repetiții pentru piesa pe care o vom relua de la sfârșitul acestei luni. Dar, normal, ne certăm de fiecare dată, la fiecare repetiție. Și, ca întotodeauna, câștigă femeia”, a mai spus Grațiela Duban, care a jucat și în fața buzoienilor această piesă și a fost aplaudată minute în șir.

Reamintim că buzoianca a devenit cunoscută ca actriță, ea evoluând, ani la rând, pe scena Teatrului ,,Tony Bulandra’’ din Târgoviște, după ce a absolvit Facultatea de Actorie. Frumoasa blondină a fost văzută și în câteva filme precum „La bani, la cap, la oase”, „Cafea foarte dulce” sau „Rămâi cu mine”. Celebritatea a cunoscut-o însă, cu adevărat, după ce a apărut alături de soțul ei în show-ul Ferma de la Pro TV, iar apoi s-a impus ca și concurent puternic al echipei Faimoșilor din primul sezon de la Survivor România, la Kanal D. Acum este co-prezentatoare la proiectul TV de pe Kanal D ,,Deștepți cu banii”, alături de Vladimir Draghia, este și actriță a Teatrului pentru Copii ,,Ion Creangă” din București, dar colaborează și cu teatre independente pe diverse proiecte. Împreună cu Andrei Duban vedeta are un băiețel de nouă ani, pe nume Armin.