Monden

Cele mai așteptate filme în 2022 (IV)

La fel ca anul trecut, 2022 se anunță absolut fa­bulos din punct de vedere al lansărilor cinemato­grafice, urmând să ne aducă filme îndelung așteptate sau blockbustere ce continuă francize mai recente. Pe lista aparițiilor se numără Top Gun: Mave­rick, The Batman, Avatar 2, Fantastic Beasts 3, Doctor Strange, Jurassic World: Dominion, Thor: Love and Thunder, un nou film cu Hercule Poirot și multe altele. Iată cele mai așteptate filme ce urmează să fie lansate în 2022 și data la care vor avea premiera în România:

Top Gun: Maverick (27 mai)     

Sunt 36 de ani un interval de timp record între lansarea unui film și a sequel-ului său? Fără a sta să verificăm prin arhivele de la Hollywood putem doar spera că „Top Gun 2” a meritat așteptarea.

Tom Cruise se întoarce în rolul periculosului pilot Maverick, acestuia urmând să i se alăture Miles Teller, care îl va juca pe fiul lui Goose, Jennifer Connelly, ca noua atracție romantică a lui Cruise și Jon Hamm și Glen Powell în rolurile unor „armăsari” în uniformă.

Însă cea mai emoționantă întoarcere va fi cu siguranță cea a lui Val Kilmer care și-a pierdut aproape complet vocea în urma unei traheotomii la care a fost supus după ce a fost diagnosticat cu cancer esofagian în 2015.

Jurassic World: Dominion (10 iunie)

Acțiunea celui de-al șaselea titlu din franciza Jurassic Park va avea loc la patru ani după povestea din Fallen Kingdom, suficient timp pentru dinoza­uri să găsească o cale de a se răspândi în jurul globului. Colin Trevorrow, producătorul executiv al Dominion, care a regizat Jurassic World din 2015, spune că celelalte filme Jurassic Park „au în mare parte aceeași poveste” : „Dar Dominion are loc în jurul întregii lumi, în medii diferite: sălbăticie, peisaj urban, deșert, zăpadă. Este interesant să vedem aceste creaturi navigând prin medii pentru care nu au fost adaptate să supra­viețuiască. Ele au crescut într-un parc tematic și acum sunt acolo!”, susține producătorul, încercând   să-și vândă marfa.

Cert este că, la înce­putul filmului îi vom reve­dea pe Owen Grady (jucat de Chris Pratt) și Claire Dearing (Bryce Dallas Howard) încă încercând să salveze marile bestii, pe primul urmând să-l regăsim în zona munților Sierra Nevada, nu departe de locul din care dinozaurii au scăpat în ultimul film.

Articole similare