Cultură

,,Buzăul lui Marghiloman”, o lună plină de spectacole

,,Buzăul lui Marghiloman” este un festival care cinstește memoria lui Alexandru Mar­ghiloman. Aflat la prima ediție, festivalul este organizat cu sprijinul Centrului Cultural ,,Alexandru Marghiloman” și Primăria Municipiului Buzău.

Astfel, începând cu 31 iulie și până pe 28 august, buzoienii se vor bucura de o lună plină de concerte, spectacole de teatru și improvizație, filme de artă, mâncare și băutură de calitate, într-o atmosferă relaxantă și de bun gust. Organizatorii își doresc ca prin intermediul acestui festival să pună Buzăul pe harta culturală a României, prin Vila Albatros-Conacul Mar­ghiloman și grădina sa. Festivalul începe în forță pe 31 iulie, când buzoienii sunt invitați să se bucure de un concert marca VAMA.

La conferința de presă, organizată joi, în care a fost anunțat festivalul, a participat și viceprimarul Oana Matache.  ,,<Buzăul lui Marghiloman> este festivalul care practic va schimba din punct de vedere cultural imaginea Buzăului. Îndrăznesc să spun că este primul festival care ne ajută să elevăm ceea ce se intâmplă din punct de vedere cultural în Buzău”, a declarat Oana Matache.

,,Mă bucur foarte mult că echipa Centrului Cultural <Alexandru Marghiloman> a reușit să pună deocamdată pe hârtie și în curând și pe scenă, Festivalul lui Mar­ghiloman, aflat la prima ediție, dar care sperăm noi să crească de la an la an. Este adevărat că timpul pentru a-l pregăti a fost foarte scurt, dar așa se întâmplă când sunt idei multe și dorim să le punem pe toate în practică (…) Facem acest festival pentru a susține întreaga comunitate de tineri talentați, de oameni talentați din Buzău, să-i aducem mai aproape de artiști mari, de artiști renumiți pe care toată lumea îi cunoaște, pentru a-i inspira și pentru a-i susține în eforturile lor. Ca de fiecare dată, casa principalelor evenimente culturale este casa lui Alexandru Marghiloman, de aceea festivalul poartă și acest nume, pentru a duce mai departe spiritul acestui loc, Vila Albatros în care se întâlneau oamenii de marcă ai societății atunci când trăia Alexandru Marghiloman (…) Vă invit să petrecem împreună o lună august așa cum poate nu s-a întâmplat niciodată în Buzău”, a adăugat Florina Potîrniche, directorul Centrului Cultural „Alexandru Marghiloman”.

Directorul artistic al acestui festival este Mircea An­ghel, care a precizat că buzoienii se vor bucura și de o zonă cu mâncare și băuturi, în fața Vilei Albatros, pe care organizatorii au numit-o ,,Aleea cu bunătăți”. Festivalul a fost gândit ca un festival de bun gust. În premieră la Buzău vor fi prezenți The Mono Jacks, Om la lună și Mădălina Pavăl.

,,Sunt foarte încântată că sunt implicată în organizarea unui eveniment așa de frumos și de valoros. Pentru serile de joi, noi, cei de la Arată Artă, vă pregătim multe surprize(…) Sunt foarte mândră că fac parte din acest proiect alături de colegii mei de la Arată Artă”, a adăugat Dora Gaitanovici, directorul muzical al acestui festival.

Festivalul se va desfășura cu respectarea normelor în vigoare pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Acest lucru înseamnă că nu vor fi mai mult de 2.500 de participanți la un eveniment. În plus, cei care vor participa la eveniment vor trebui să facă dovada vaccinării, fie un test PCR executat cu 72 de ore înainte, cu rezultat negativ, fie a unui test antigen efectuat cu 24 de ore înainte, dar la un la­borator autorizat, sau dovada medicală că se află între a 15-a și a 180-a zi de când au avut boala. În lipsa acestor dovezi, buzoienii nu vor fi primiți.

Articole similare