miercuri, 02 decembrie 2020

Au fost finalizate plățile către cei 927 rentieri buzoieni autorizați anul trecut

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură  Buzău (APIA) informează că a finalizat plata tuturor sumelor cuvenite pentru renta viageră agricolă afe­ren­tă anului 2019. Suma totală plătită pentru fermierii buzoieni este de 1.003.911,32 lei. La nivelul centrului județean APIA Buzău specialiștii au  vizat și autorizat un număr de 927 rentieri care au beneficiat de suma mai sus menționată.

Viza anuală a carnetelor de rentier pentru anul 2019 a fost obținută de către rentieri exclusiv prin mijloace electronice și (telecomunicații), urmarea restricțiilor impuse/condițiilor specifice din acest an, cauzate de pandemia COVID 19.

„Precizăm că în perioada următoare, dar nu mai târziu de 30 noiembrie 2020, vor fi autorizați la plată și moște­nitorii care au solicitat plata rentei viagere agricole cuvenită rentierului pentru anul 2019, până la data decesului acestuia, conform documentelor depuse până la data de 15 octombrie 2020, în condițiile legislației specifice.

În cazul în care sumele virate de APIA către rentieri, sunt returnate în contul agenției din diverse motive, APIA poate relua plata acestora în termen de 3 ani de la data-limită anuală de plată (30 noiembrie al fiecăruia an), inclusiv în caz de deces al rentierului, către moștenitorii legali ai acestora având la bază documentele justificative aferente”, spun specialiștii APIA Buzău.

loading...
error: Content is protected !!