marți, 24 noiembrie 2020

Calificare în ultimul minut! Gloria, în 16-imile Cupei României

Dacia Brăila – Gloria Buzău 1-2 (0-1)

Știa Ilie Stan ce spune când avertiza că echipa sa va avea parte de un duel extrem de greu cu divizionara C Dacia Brăila, disputat miercuri după-amiază, la Însurăței, în turul 4 al Cupei României. Din păcate, testat pozitiv între timp, la fel ca și doi dintre elevii săi, antrenorul Gloriei nu și-a mai putut însoți echipa, afectată, indiscutabil, de situația generată de cele trei cazuri din lot.

Condusă de pe margine de secundul Robert Panduru, echipa buzoiană și-a propus o calificare fără o risipă prea mare de efort și fără riscuri inutile, dovadă și primul „11”, unul foarte apropiat de formula obișnuită.

Gloria a deschis scorul după aproximativ o jumătate de oră, în urma unei gafe a defensivei brăilene care i-a oferit ocazia lui Constantin Stoica să trimită imparabil, cu o execuție din 8 metri, la colțul lung (27). Tot în urma unei erori a restabilit și Brăila egalitatea, la zece minute de la reluare. Patrick Petre a executat o lovitură liberă de la 30 de metri, Horeboiu a respins în față și, pe fază, Narcis Ioniță nu avea cum să rateze.

Cum nimic notabil nu mai avea să urmeze, meciul se îndrepta spre prelungiri. Nu a fost însă cazul, Chică-Roșă trimițând perfect, lângă bară, din marginea careului, propulsând Gloria în 16-imile de finală, fază în care are toate șansele să întâlnească o formație din Liga 1.

Echipa buzoiană se întoarce acum în campionat unde sâmbătă, de la ora 11.00, o va întâlni, în Crâng, pe Viitorul Tg. Jiu.

Dacia Brăila: Stanciu – Cocîrlă, Paliu, Ovye, Pă­vălache, Val. Robu, Fl. Lungu, N. Ioniță, Vâlceanu, P. Petre, C. Zamfir. Rezerve: Cr. Andrei – A. Mihai, Sloată, Șt. Sava, Bădilaș, Al. Duțu, Moroianu, R. Oană. Antrenor: Florentin Petre

Gloria Buzău: Horeboiu – Pîrvulescu, Balgiu, C. Toma, Nedelea, Pațurcă, Tucaliuc, Gh. Anton, Iul. Roșu, C-tin. Stoica, Cr. Ciobanu. Rezerve: R. Șerban, R. Stoian – A. Ignat, Iurcu, C. Petre, Chică-Roșă, Dr. Lazăr, Stăiculescu. Antrenor secund: Robert Panduru

  • Au marcat: N. Ioniță 55 – C. Stoica 27; Chică-Roșă 90+3
  • Arbitru: Cristian An­ghe­lina (Câmpulung Muscel)

• Ripensia Timișoara, Progresul Spartac, Turris Tr. Măgurele, FC U Craiova și Universitatea Cluj sunt echipele calificate după primele partide, de marți.

loading...
error: Content is protected !!