Economic

Asigurari auto preturi avantajoase: Unde și cum puteți încheia o asigurare auto la pret bun?

Astăzi, încheierea contractului de asigurare auto poate reprezenta o adevărată provocare. Iar acest lucru se datorează creșterilor de preturi pentru polita de asigurare auto — atât obligatorie, cât și facultativă. Dar știați că există încă o modalitate simplă și eficientă de a afla costurile pentru politele de asigurare fără prea mari bătăi de cap?

Chiar și într-un context tumultuos din punct de vedere al costurilor, puteți să încheiați contracte de asigurari auto preturi bune pentru mașina dumneavoastră. Primele de asigurare se calculează pe baza datelor personale despre dumneavoastră și autovehicul, iar pentru încheierea asigurarii RCA contează și felul în care vă încadrați în sistemul Bonus Malus.

Dacă sunteți curios să aflați cat costa asigurarea auto obligatorie sau o asigurare facultativă pentru autoturismul pe care îl conduceți, alegeți cel mai ieftin contract de asigurari auto preturi avantajoase cu ajutorul Pint.ro — broker de asigurare!

Asigurari auto preturi – Cât costa o asigurare?

Prețurile asigurărilor auto pot varia foarte mult în funcție de compania pe care o alegeți, de tipul de mașină pe care o conduceți, de istoricul dumneavoastră de conducere și de alți factori. Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă asigura că obțineți cele mai bune tarife de asigurare auto posibile.

Unul dintre cei mai importanți pași pe care trebuie să îi faceți este să comparați ratele de la diferite companii, pentru a nu vă lăsa păcălit de primele oferte de asigurari auto preturi mari. Un alt aspect important este să vă asigurați că aveți un cazier auto curat. Acest lucru presupune că nu ați săvârșit niciun accident auto în ultima perioadă și că ați dat dovadă de prudență în trafic.

Persoanele fizice care au săvârșit accidente auto, riscă conform sancțiunilor impuse de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) să fie clasate la un Bonus-Malus inferior. Altfel spus, să dispună de un Bonus mai mic și de un Malus mai mare.

Autoritatea de Supraveghere Financiara și clasa Bonus Malus

ASF a impus o dată cu anul 2012 o stipulare pentru legea asigurărilor auto prin care pentru încheierea unei asigurări obligatorii să fie verificat și istoricul șoferului la volan. Această prevedere se aplică țărilor membre ale Uniunii Europene și constă în asigurarea conducerii sigure pe drumurile publice de pe teritoriul Romaniei și din spatiul economic european.

Mai mult, atât o persoana fizica, cât și o persoana juridica pot alege cel mai ieftin pachet de asigurare, în cazul în care pe baza acelei asigurări de dinainte nu s-a produs niciun accident care să scadă clasele Bonus și să le crească pe cele Malus.

În funcție de accident și de pagube materiale, la următoarea interogare de asigurari auto preturi, un șofer va putea plăti pe polita auto un pret mai mare sau mai mic, tarifele fiind stabilite în funcție de istoric și de rata de daunalitate.

Reducerile și penalizările se aplică, așadar, în funcție de istoricul dumneavoastră la volan. Dacă sunteți un șofer responsabil și nu produceți niciun accident pe perioada în care aveți încheiat contractul de asigurare, atunci la reînnoirea următoarei polite de asigurare veți beneficia de o reducere de pret și veți putea avansa în clasamentul B0-B8.

În schimb, dacă sunteți implicat într-un accident rutier, indiferent dacă producerea lui este din vina dumneavoastră sau din vina altui participant la trafic, acest incident se va adăuga la dosarul dumneavoastră de daună și la încheierea următorului contract de asigurare, veți suferi penalizări și creșteri în ceea ce privesc ofertele de asigurari auto preturi. În plus, veți avansa inclusiv în clasamentul M0-M8.

Pe ce perioade se pot încheia contractele de asigurari auto preturi avantajoase?

Având în vedere că prețurile asigurărilor auto au suferit o creștere în ultimele luni, este mai important ca niciodată să căutați cea mai bună ofertă pentru dumneavoastră. Deși este în avantajul dumneavoastră să încheiați o poliță pentru perioade de valabilitate între 1 luna si 12 luni, pentru a beneficia de un cost mai mic, cel mai bine ar fi să optați pentru variantele de 6 luni sau chiar 12 luni.

Cu cât perioada de valabilitate a contractelor este mai mare, cu atât și ofertele de asigurari auto preturi avantajoase vor fi mai bune. Spre exemplu, dacă veți opta pentru o interogare a ofertelor pentru autoturismul dumneavoastră, veți sesiza că prețurile rezultate pentru o jumătate de an versus cele pentru un an diferă cu foarte puțin din punctul de vedere al costurilor, astfel fiind rentabil să alegeți să vă asigurați masina pentru o perioadă mai lungă.

Contract de asigurare auto la pret avantajos pe Pint.ro!

Unul dintre cele mai bune lucruri despre cumpărarea unor asigurari auto preturi bune este că online vă puteți achiziționa politele RCA sau CASCO oricând și oriunde. Fie că sunteți în căutarea unei noi polițe sau pur și simplu doriți să comparați tarifele, puteți face totul din confortul propriei case.

Dacă alegeți varianta de asigurari auto preturi avantajoase pe Pint.ro nu va trebui să vă faceți griji cu privire la orele fixe ale companiilor de asigurări. Puteți încheia asigurari auto online chiar și în miez de noapte.

Cum puteți încheia asigurari auto cu ajutorul unui calculator de preturi și oferte de RCA auto și CASCO?

Căutarea unor oferte asigurari auto preturi avantajoase poate fi un proces dificil și consumator de timp, mai ales dacă încercați să găsiți o ofertă ieftină. Cu toate acestea, dacă alegeți să achiziționați polițele online, puteți economisi mult timp și efort.

Toate informațiile de care aveți nevoie sunt la un click distanță, iar prin completarea câtorva detalii simple puteți găsi oferte rentabile care să se potrivească atât dumneavoastră, cât și mașinii dumneavoastră.

Calculatorul de asigurari auto preturi avantajoase este simplu de utilizat și vă oferă toate ofertele pentru masina dumneavoastră. Este nevoie doar să introduceți detaliile cu caracter personal despre dumneavoastră ca șofer și cele despre masina pe care doriți să o asigurați, iar instrumentul de calcul oferit de Pint.ro vă face o ofertare instantanee.

Datele dumneavoastră ca șofer:

 • data la care a fost obținut permisul de conducere auto
 • localitatea
 • codul numeric personal (CNP)
 • categoria socială (pensionar, bugetar, student, șomer)

Datele pentru masina pentru care se dorește asigurare:

 • stare inmatriculare
 • numar inmatriculare
 • categorie
 • marca
 • modelul
 • combustibilul
 • serie sasiu
 • serie carte auto (CIV)
 • masa maxima autorizata
 • capacitate cilindrica
 • an fabricatie
 • numar locuri
 • puterea motorului

Aveți nevoie de asigurari auto preturi bune? Alegeți instrumentul de calcul Pint.ro!

Cu sistemul de calcul ușor de utilizat, nu mai este nevoie să pierdeți timp căutând numeroase oferte de asigurari auto preturi care să fie în acord cu bugetul dumneavoastră. La Pint.ro aveți un instrument care vă ajută să comparați toate ofertele de preț de la furnizori de top. În acest fel, puteți fi sigur că obțineți cea mai bună ofertă posibilă pentru dumneavoastră!

Articole similare