Sport

Adversară rămasă fără puteri! Pradă uşoară pentru Gloria?

HC Zalău – Gloria Buzău, duminică, de la 11.00

După două săptămâni de pauză în Liga Naţională, Gloria se întoarce în campionat în Ardeal, în Zalăul lui Gheorghe Tadici, la numai o lună distanţă. Ultima întâlnire directă dintre cele două echipe, cu caracter amical însă, a avut loc la jumătatea lui august, cu ocazia Cupei Consiliului Judeţean Sălaj, când gazdele s-au impus în faţa buzoiencelor cu 31-27. De atunci însă, lucrurile s-au schimbat radical, iar parcursul ulterior a fost total diferit pentru cele două.

Gloria a avut un start perfect de campionat, câştigând în primele patru etape cu CSM Slatina, cu CSM Tg. Jiu, cu campioana Rapid Bucureşti şi cu Măgura Cisnădie, fiind singura echipă cu punctaj maxim din Liga Naţională şi lideră solitară a clasamentului. De cealaltă parte, gazdele de duminică arată că ar fi ajuns într-un impas major, iar Gheorghe Tadici pare că nu are, deocamdată, soluţii pentru redresarea echipei.

Zalăul are ca obiectiv în acest sezon evitarea barajului şi a retrogradării, în condiţiile unui lot tânăr, lipsit de experienţă, dar şi cu unul dintre cele mai mici bugete din campionat. Cu 121 de goluri primite în cele patru etape de până acum, HC Zalău este, alături de CSM Galaţi, echipa cu cea mai slabă apărare în acest început de campionat. În cele patru jocuri, ardelencele au marcat 99 de goluri, mai puţine înscriind doar două echipe, CSM Galaţi şi CSM Slatina şi se află pe locul 12, poziţie de baraj. Evident, duelul de duminică indică echipa buzoiană drept mare favorită, dar cu orgoliul rănit al teribilului Tadici nu este bine să te pui niciodată!

Liga Naţională – Etapa a 5-a

 • Minaur Baia Mare – Dunărea Brăila 27-25
 • Măgura Cisnădie – Rapid Bucureşti 25-34
 • SCM Rm. Vâlcea – CSM BucureştiCSM Galaţi – Gloria Bistriţa
 • HC Zalău – Gloria Buzău
 • SCM Craiova – Dacia Mioveni
 • CSM Tg. Jiu – CSM Slatina

Clasament

 1. GLORIA 12 p.
 2. CSM Bucureşti 10 p.
 3. SCM Rm. Vâlcea 10 p.
 4. Bistriţa 10 p.
 5. Rapid 10 p.
 6. Baia Mare 9 p.
 7. Brăila 7 p.
 8. Craiova 6 p.
 9. Cisnădie 4 p.
 10. Slatina 3 p.
 11. Tg. Jiu 3 p.
 12. Zalău 3 p.
 13. Mioveni 0 p.
 14. Galaţi 0 p.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker