Economic

AAylex One, credit de 15 milioane de euro

Pentru a duce carnea de pui în cât mai multe magazine

AAylex One, un business integrat din Buzău care are în portofoliu brandul de carne de pui Cocorico, business deţinut majoritar de antreprenorul Bogdan Stanca, a luat un credit sindicalizat în valoare de 15 milioane de euro. Banii vor fi folosiţi pentru a susţine activitatea zilnică a companiei şi pentru a sprijini planurile de dezvoltare. Ele includ extinderea şi creşterea exportului de produse româneşti, cu precădere a produselor din carne de pui „gata de gătit” sau „gata de consum”, cu etichetă curată, care sunt foarte căutate în prezent.

„Obţinerea acestei facilităţi reprezintă încă un pas semnificativ în continuarea consolidării şi dezvoltării AAylex ONE. Prin intermediul acesteia, continuăm optimizarea fluxurilor de producţie a operaţiunilor existente, integrarea finală a firmelor cumpărate în ultimii doi ani, precum şi dezvoltarea ope­raţiunilor existente“, a spus Cristian Bărbulescu, CEO al AAylex ONE.

Activitatea companiei este integrată pe verticală şi orizontală, de la staţii de incubaţie şi reproducţie pentru a menţine genetica naturală a puilor, fabrici de hrană naturală pentru pui, ferme de creştere pui, un abator ultra-modern, complet automatizat, precum şi două fabrici pentru procesare. Creşterea semnificativă a avut loc în ultimii doi ani, după ce în 2021, AAylex One a preluat Banvit Foods, unul dintre cei mai mari producători de furaje şi de pui de o zi şi a deschis o fabrică de cârnaţi din carne de pasăre.

Astfel, prin noua investiţie în optimizarea fluxurilor de producţie şi dezoltare, compania are în plan să se concentreze mai mult pe cele două fabrici de procesare unde realizează produse din carne de pui „gata de gătit” sau „gata de consum”, cu etichetă curată, pe care vrea să le aşeze pe mai multe rafturi în străinătate, pentru că există cerere. „Vindem în Europa, am început să Vindem în Middle East, în Asia, şi vrem să ducem produsele româneşti în cât mai multe supermarketuri europene şi nu numai. Acum, exportul reprezintă 40 la sută din vânzări”, au explicat reprezentanţii Aaylex ONE.

În prezent, Aaylex One, cu o cifră de afaceri de aproximativ 224 milioane de euro în 2022 şi 2.500 de angajaţi, este cea mai mare companie agro-alimentară cu capital autohton şi cel mai mare exportator de carne, conform datelor de la Institutul Naţional de Statistică. De altfel, Bogdan Stanca este primul antreprenor miliardar în lei din industria cărnii, Ioan Popa, fondatorul Transavia fiind la un pas de acest prag.

Articole similare