Politic

Caravana Cartierelor a ajuns în Unirii Sud. Ce au reclamat buzoienii

Caravana Cartierelor, proiect al liberalilor buzoieni, a ajuns joia trecută în cartierul Unirii Sud, acolo unde reprezentanții PNL Buzău au discutat cu buzoienii despre problemele cu care se confruntă zilnic. Printre cei care au luat act de doleanțele și nemulțumirile buzoienilor s-au numărat senatorul Vlad Pufu, deputatul Gabriel Avrămescu și prefectul Daniel Țiclea, alături de alți membri ai PNL Buzău.

În continuare, problema cea mai apăsătoare de la nivelul municipiului rămâne lipsa locurilor de parcare, exacerbată nu doar de desființarea multora dintre ele, ci și de numărul în creștere al autovehiculelor. O altă îngrijorare a buzoienilor prezenți a fost și costul crescut al apei sau colectarea improprie a deșeurilor de către unii cetățeni, lucru ce poate fi în detrimentul tuturor.

Totodată, senatorul Pufu a menționat că proiectul de testare a legumelor din piețe continuă cu strângerea de semnături, în ciuda impedimentelor venite dinspre Primăria Buzău, care nu a mai autorizat amplasarea corturilor în diverse zone ale orașelor. „Ne-a fost semnalată și problema prețurilor la apă și gunoi. Costurile au devenit împovărătoare pentru buzoieni, care și-au arătat nemulțumirea în acest sens. Tot aici a fost adus în discuție și subiectul colectării separate a deșeurilor, pe care nu o practică toată lumea și care are efecte ce se răsfrâng asupra tuturor. Un subiect de interes pentru cei prezenți a fost testarea legumelor în piețele din Buzău, un proiect pentru inițierea căruia continuăm să strângem semnături de la populație”, a mai transmis Vlad Pufu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Senatorul buzoian a mai adăugat că i s-a adus la cunoștință de către cei prezenți „faptul că amplasarea benzilor de autobuz pe mijlocul bulevardului ar putea constitui un risc de accidente rutiere”, prilej de care a profitat pentru a-i transmite un mesaj cu subînțeles primarului Constantin Toma în legătură cu proiectele derulate de instituția pe care o conduce. Vlad Pufu a susținut ideea că proiectele Primăriei nu au fost bine gândite, în favoarea cetățenilor, iar din această cauză „buzoienii nu se simt acasă în Buzău, care e departe de ideea de oraș european și de oraș deschis. E în continuare nevoie de investiții, dar care trebuie făcute inteligent și nu fără o consultare prealabilă a cetățenilor”.

De cealaltă parte, președintele organizației județene a PNL Buzău, Gabriel Avrămescu, a transmis un mesaj scurt și la obiect, altfel față de discursul său obișnuit în ultima perioadă, presărat cu ironii și atacuri la adresa administrației locale. Schimbarea vine probabil și ca urmare a discuțiilor purtate la nivel înalt între liderii formațiunilor politice despre o alianță electorală între PNL și PSD. „Am fost și de această dată printre buzoieni pentru a afla de la ei problemele cu care se confruntă, pentru a discuta despre modul în care văd ei dezvoltarea orașului nostru, dar și care ar trebui să fie prioritățile administrației locale. Cel mai bun sondaj, cei mai buni <specialiști> în politici publice sunt tocmai buzoienii, cei care zi de zi dau viață orașului. La fel ca și în alte zone ale Buzăului, cei prezenți au ridicat problema lipsei locurilor de parcare, spațiile verzi neîngrijite, eliminarea taxei pentru apa meteorică, parcarea etajată din zona Unirii Sud proiectată la distanță neconformă față de grădinița din zonă, prezența sălilor de jocuri de noroc, dar și proiectarea Bulevardului Unirii într-un mod care încurajează traversarea de către pietoni prin locuri nepermise. Vom continua întâlnirile noastre cu buzoienii și în perioada următoare. Împreună cu ei vom pune bazele programului de guvernare local al PNL Buzău! Așteptăm opiniile, sugestiile și observațiile voastre atât pe rețelele noastre de socializare, cât și la sediul PNL Buzău”, a transmis deputatul buzoian, pe pagina sa de Facebook.

 

Articole similare